AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lokum Kavurma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Lokum Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
2 kg kuşbaşı et
250 gram kuyruk yağı
1 büyük soğan
3 tane çarliston biber
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yedibahar
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Lokum Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle eti temizleyin yıkayın küp küp doğranmış dana etini düdüklü tencereye alın.
Harlı ateşte suyunu bırakana kadar karıştırarak mühürleyin.
Suyunu tam bıraktıktan sonra düdüklünüzün kapağını kapatıp orta ateşte düdüklünüzün pişirme durumuna göre etler yumuşayıncaya kadar pişirin. ( ben 10 dakika pişirdim ve düdüklünün havasını almadan 10 dakika sonra kapağını açtım tam kıvamında pişmiş oldu).
Diğer taraftan yağı tencereye alın ince ince doğranmış soğanı ekleyin hafif pembeleşince küp küp doğranmış biberleri de ilave edin ve kavurun.
Salça ve baharatları ekleyin etin üzerine su varsa önce o suyu alıp bu sebzelerin üzerine dökün bir taşım kaynasın.
Daha sonra eti de ilave edin.
Etin suyu yoksa 1 su bardağı su ilave edin.
İki taşım pişirdikten sonra altını kapatıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Lokum Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst