Lokum (Kahvaltı İçin)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Lokum (Kahvaltı İçin) Tanımı İçin Materyaller
3 yumurta
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 kabartma tozu
Gereğince un
Kızartmak İçin
Çokça sıvı yağ

Lokum (Kahvaltı İçin) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba yumurta ve sütü koyun çırpın içine öbür materyalleri de ekleyin yeterlice çırpın topak topak olmasın. Kıvamı koyu fakat akışkan olacak.
Sıvı olursa kızgın yağa koyduğumuz da minik minik dağılır yuvarlak olmazlar. Krep hamurundan biraz koyu kıvam olacak.
Yağı koyun kızdırın denemek için 1 yemek kaşığı alın yağın içine dökün pişirin tadına tuzuna bakın daha sonra tek tek kaşıkla dökün.
Tencereyi sallayın ki hoş kabarsın çatal ile aksi düz çevirin her yeri kızarsın. Bir kaba kağıt havlu koyun kızaran lokumu koyun.
Tekrar tıpkı süreci yapın. Şayet sıvı yağ biterse hamur kalırsa tencereye sıvıyağ koyun tekrardan kızdırın hamuru kızartın. Afiyet olsun şimdiden
 
Geri
Üst