AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lokum Gibi Tavada Kuşbaşı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Lokum Üzere Tavada Kuşbaşı Tanımı İçin Gereçler
170 gram kuşbaşı
1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
2 adet yeşil biber
1 adet büyük kapya biber
1 büyük kuru soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon kırmızı toz biber
İsdeğe bağlı karabiber pul biber

Lokum Üzere Tavada Kuşbaşı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kuşbaşı etleri tavada orta ara karıştırarak sıvı yağ ile kavuruyoruz.
Kavrulan etlerin üzerine yemeklik doğradığımız soğanları koyup biraz daha kavuralım.
Yeşil biberi ve kapya biberi ortadan ikiye kesip köşeli olarak doğruyoruz.
Hepsini kavrulan soğan ve etin üzerine alıp kısık ateşte kavuruyoruz.
Hepsi kavrulduktan sonra 1 çay bardağı kadar kaynar su koyup bir iki dakika daha kaynatalım.
Biraz kıvam aldıktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
 
Geri
Üst