AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lokum gibi kirmizi et nasil pisirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Lokum gibi kırmızı et nasıl pişirilir?​

Etin lokum gibi olmasını istiyorsanız kassız ve yağı fazla olan bölümden seçebilirsiniz. Çünkü kavurmanın kendi yağında pişmesi ve kendine yağ ortamı oluşturması gerekir. Biftek gibi büyük parça pişirmek için etinin bir et dövücü ya da tokmak yardımıyla yumuşatmanız etinizin lokum gibi yumuşacık olmasını sağlar.

Mühürleme nasıl yapılır?​

Tava kızdıktan sonra, eti yerleştirin ve kendi haline bırakın. Tavadan çıkan sesler, duman ve koku sizi korkutmasın, doğru et pişirmenin belli başlı cilveleri ile karşı karşıyasınız. Döküm bir tavada etin bir yüzünün mühürlenmesi 3- 5 dakika almaktadır. Bu süreyi damak tadınıza göre belirlemelisiniz.
Eti tereyağ ile mantolama nasıl yapılır?
Tereyağı eridikçe kaşık yardımıyla eriyen tereyağını etin üzerinden akıtın. Birkaç dakika boyunca eriyen yağı alıp etin üzerinden dökmeye devam edin. Bu işlem sayesinde mühürlenen etin dış tabakası kurumaktan uzak bir şekilde pişecek ve lokum kıvamına gelecek.

Mühürleme yöntemi nedir?​

Mühürleme işlemi ise ette var olan lezzetli suyun, etin içinde kalmasını sağlamaktır. Bunun için neredeyse 300 derecelik bir ısı gereklidir. Bu işlem için döküm tavada etin bir süre çevrilerek pişirilme yöntemine mühürleme denilmektedir.

Mühürleme devresi nedir?​

Aynı anda M kontaktörünün START butonuna paralel bağlı olan kontağı da kapanır ve akım üzerinden geçmeye başlar. Dolayısıyla START butonu bırakılsa bile akım start butonuna paralel bağlı M kontağından geçerek M kontaktörünü enerjili tutmaya devam eder. Bu olaya mühürleme (elektriksel mühürleme) adı verilir.
Et pişirmede mantolama nasıl yapılır?
Daha profesyonel bir pişirme tekniği isterseniz, eti mühürlediğiniz tavanın bir köşesine birkaç yemek kaşığı tereyağı koyup eritebilir, ardından bu yağı bir kaşık yardımıyla etinizin üzerinden dökebilirsiniz. Mantolama adı verilen bu işlem tereyağının tadını da etinize katarak ortaya çıkan lezzeti artırır.
Mantolama tekniği, eti mühürledikten hemen sonra yapılır. Bu teknik ile etin dışı yumuşak bir dokuya sahip olur ve et olduğundan daha lezzetli bir hale gelir. Bu teknik yalnızca kırmızı et yemeklerinde değil, sebzelerde, tavuk yemeklerinde ve deniz ürünlerinde de uygulanır.
 
Geri
Üst