Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı İçin Materyaller
150 gram kuyruk yağı
1 kilo dana eti
Tuz (kaya tuzu olursa daha uygun olur)
Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvelce ısıtılmış tencereye kuyruk yağını alıp eritiyoruz.
Eritme sürecinden sonra kalan taneleri tencereden alıyoruz.
Harlanmış ateşteki yağın üzerine etimizi koyup biraz kavuruyoruz.
Kapağını kapatıp kısık ateşte orta ara karıştırarak pişmeye bırakıyoruz.
Pişmeye yakın tuzunu ek ediyoruz.
Afiyet olsun
150 gram kuyruk yağı
1 kilo dana eti
Tuz (kaya tuzu olursa daha uygun olur)
Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvelce ısıtılmış tencereye kuyruk yağını alıp eritiyoruz.
Eritme sürecinden sonra kalan taneleri tencereden alıyoruz.
Harlanmış ateşteki yağın üzerine etimizi koyup biraz kavuruyoruz.
Kapağını kapatıp kısık ateşte orta ara karıştırarak pişmeye bırakıyoruz.
Pişmeye yakın tuzunu ek ediyoruz.
Afiyet olsun