Lokum Gibi Bakla Yemeği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Lokum Üzere Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kg bakla
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Sıcak su
1 adet küp şeker
2 yemek kaşığı dolusu un
Bir tutam dereotu

Lokum Üzere Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Baklalarımızı su doldurduğumuz bir kapta bekletiyoruz.
Suyumuza bikaç damla limon sıkıyoruz. (baklaların kararmaması için)
Yağımızı tencereye alıyoruz.
Üzerine küp küp doğradığımız soğanlarımızı ve ince ince kıydığımız sarımsaklarımızı alıyoruz kavuruyoruz.
Daha sonra salçamızı koyup kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerine yıkadığımız ve limonlu suda beklettiğimiz baklalarımızı alıyoruz ve üzerine un sepeliyoruz karıştırıyoruz.
Tuzumuzu ve şekerimizi koyuyoruz.
Üzerini geçmeyecek kadar sıcak suyumuzu koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Kaynayınca altını kısıp kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra doğradığımız dereotunu üzerine serpiyoruz.
Servis edileceği vakit üzerine sarımsaklı yoğurt döküp afiyetle yiyoruz.Afiyet olsun…
Lokum Üzere Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst