SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Lokum Üzere Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kg bakla
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Sıcak su
1 adet küp şeker
2 yemek kaşığı dolusu un
Bir tutam dereotu
Lokum Üzere Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Baklalarımızı su doldurduğumuz bir kapta bekletiyoruz.
Suyumuza bikaç damla limon sıkıyoruz. (baklaların kararmaması için)
Yağımızı tencereye alıyoruz.
Üzerine küp küp doğradığımız soğanlarımızı ve ince ince kıydığımız sarımsaklarımızı alıyoruz kavuruyoruz.
Daha sonra salçamızı koyup kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerine yıkadığımız ve limonlu suda beklettiğimiz baklalarımızı alıyoruz ve üzerine un sepeliyoruz karıştırıyoruz.
Tuzumuzu ve şekerimizi koyuyoruz.
Üzerini geçmeyecek kadar sıcak suyumuzu koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Kaynayınca altını kısıp kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra doğradığımız dereotunu üzerine serpiyoruz.
Servis edileceği vakit üzerine sarımsaklı yoğurt döküp afiyetle yiyoruz.Afiyet olsun…
Lokum Üzere Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kg bakla
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Sıcak su
1 adet küp şeker
2 yemek kaşığı dolusu un
Bir tutam dereotu
Lokum Üzere Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Baklalarımızı su doldurduğumuz bir kapta bekletiyoruz.
Suyumuza bikaç damla limon sıkıyoruz. (baklaların kararmaması için)
Yağımızı tencereye alıyoruz.
Üzerine küp küp doğradığımız soğanlarımızı ve ince ince kıydığımız sarımsaklarımızı alıyoruz kavuruyoruz.
Daha sonra salçamızı koyup kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerine yıkadığımız ve limonlu suda beklettiğimiz baklalarımızı alıyoruz ve üzerine un sepeliyoruz karıştırıyoruz.
Tuzumuzu ve şekerimizi koyuyoruz.
Üzerini geçmeyecek kadar sıcak suyumuzu koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Kaynayınca altını kısıp kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra doğradığımız dereotunu üzerine serpiyoruz.
Servis edileceği vakit üzerine sarımsaklı yoğurt döküp afiyetle yiyoruz.Afiyet olsun…
Lokum Üzere Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı