Lokmalık Tarçınlı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
125 gr tereyağ ( oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1,5 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kırılmış ceviz içi
Üzeri için;
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeleri derin bir kaseye alıp yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan, cevizden daha küçük boyutta parçalar koparıp yuvarlayın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. (ben gevrek sevdiğim için çok pişirdim. Dilerseniz biraz daha önce fırından alabilirsiniz. ).
Pudra şekeri ve tarçını karıştırın.
Fırından çıkan kurabiyeleri ilk sıcaklığı geçince pudra şekeri ve tarçın karışımına her yerine gelecek şekilde bulayın.
Kurabiyeler servise hazır.
Afiyet olsun. ️.
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gr tereyağ ( oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1,5 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kırılmış ceviz içi
Üzeri için;
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeleri derin bir kaseye alıp yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan, cevizden daha küçük boyutta parçalar koparıp yuvarlayın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. (ben gevrek sevdiğim için çok pişirdim. Dilerseniz biraz daha önce fırından alabilirsiniz. ).
Pudra şekeri ve tarçını karıştırın.
Fırından çıkan kurabiyeleri ilk sıcaklığı geçince pudra şekeri ve tarçın karışımına her yerine gelecek şekilde bulayın.
Kurabiyeler servise hazır.
Afiyet olsun. ️.
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı