SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Lokmalık Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
125 gram margarin yahut tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 yumurta akı (Sarısını üzeri için ayıralım)
2 dolu yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz (Silmeye yakın)
1 dolu tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı kadar un kullandım azar azar ekleyin fark edebilir yumuşak bir hamur olucak
Üzeri için:
Ayırdığımız yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
Çörekotu
Susam
Lokmalık Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar Bugün sizlere dışı kıyır içi hafif yumuşak lokmalık poğaçalar hazırladım yaptığım üzere biten çocuklarımın sevdiği bir tanım buyurun birlikte yapalım
Yoğurma kabına un dışındaki gereçleri ekleyip karıştıralım .
Üzerine azar azar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizde yuvarlayalım oval form verelim tombik olsun.
Üzerine bastırmayın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta pekmez karışımı sürelim çatalla çizikler atalım.
Çörekotu susam serpelim ve 180 derece ısınmış fırında denetimli pişirelim. Afiyet olsun
Lokmalık Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin yahut tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 yumurta akı (Sarısını üzeri için ayıralım)
2 dolu yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz (Silmeye yakın)
1 dolu tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı kadar un kullandım azar azar ekleyin fark edebilir yumuşak bir hamur olucak
Üzeri için:
Ayırdığımız yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
Çörekotu
Susam
Lokmalık Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar Bugün sizlere dışı kıyır içi hafif yumuşak lokmalık poğaçalar hazırladım yaptığım üzere biten çocuklarımın sevdiği bir tanım buyurun birlikte yapalım
Yoğurma kabına un dışındaki gereçleri ekleyip karıştıralım .
Üzerine azar azar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizde yuvarlayalım oval form verelim tombik olsun.
Üzerine bastırmayın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta pekmez karışımı sürelim çatalla çizikler atalım.
Çörekotu susam serpelim ve 180 derece ısınmış fırında denetimli pişirelim. Afiyet olsun
Lokmalık Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı