SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Lokmalık Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yaklaşık 4,5 su bardağı un yinede denetimli koyun
Üzeri için
Susam çörek otu
Lokmalık Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz
Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizde yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Lokmalık Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yaklaşık 4,5 su bardağı un yinede denetimli koyun
Üzeri için
Susam çörek otu
Lokmalık Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz
Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizde yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Lokmalık Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı