Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lokmalık Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Lokmalık Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yaklaşık 4,5 su bardağı un yinede denetimli koyun
Üzeri için
Susam çörek otu

Lokmalık Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz
Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizde yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Lokmalık Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst