AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lokmalık Elmalı Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Lokmalık Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için
200 gr tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 tane limon rendesi
3 su bardağı un
İç gereci
3 tane elma
10 tane ceviz içi ufalanmış
1 su bardağından az şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
pudra şekeri

Lokmalık Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Elmaların kabuğunu soyup rendeleyin.
Tavaya koyup üzerine şekeri ilave edin.
Üzerine ufalanmış cevizleri koyun.
Elmalar suyunu salıp bitene kadar pişirin.
En son tarçını ekleyin soğumaya bırakın.
Hamuru püf noktaları, gereçlerin oda sıcaklığında olması.
Un dışında hepsini eliniz ile yoğurun.
En son yedire yedire unu katın. Pürüzsüz bir hamur elde edin.
Hamuru 5 kesime bölün.
Yuvarlak haline getirin.
Yemek tabağı büyüklüğünde hamurları açın.
8 modüle bölün.
Harcı ekleyin ve yuvarlayın.
Yağlı kağıt ile fırın tepsine yerleştirin.
180 derecede 20 dk alt üst pişene kadar tutun.
En son üzerine pudra şekeri gezdirin. İşte bu kadar. Afiyet olsun
Lokmalık Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst