AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lokma Tatlı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Lokma Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
2 su bardağı un
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Lokma Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şerbeti yapalım zira uygunca soğuması lazım, hatta buzdolabı soğukluğunda isterseniz şerbeti bir gece öncesinden yapabilirsiniz.
Su ,şekeri tencereye alalım karıştırarak şekeri eritelim.
Şerbet ısınınca altını kısık ateşe alıp 15 dk kaynatıp, çeyrek limonu içerisine sıkıp 5 dk daha kaynatalım ,ocağın altını kapatalım. ( ben öbür bir kaba aktarıp dolaba koydum çabuk soğusun diye ).
Hamur için un hariç gereçleri karıştıralım.
Unu ek ederek güzelce yoğurup ağzını kapatalım .
30 dk dinlendirdikten sonra 1 dk yoğurup havasını alalım.
Sıkma torbasına hamuru koyup ucunu ufak kesik kızgın yağa ( kısık ateş olacak ) hamuru torba yardımı ile sıkıp hamuru keserek kızgın yağa bırakalım.
Heryeri kızarana kadar pişirip çabucak soğuk şerbete alıp yarım dk içinde bekletelim sonra servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Lokma Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst