- Konu Yazar
- #1
Lokanta Yordamı Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 adet tavuk but
1 su bardağı olağan soğuk su
8 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
4 dolu çorba kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 dolu kase didilmiş tavuk
Tuz
Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
Üzeri için;
Tereyağ
Pul biber
Lokanta Adabı Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavukları haşlamak için tencereye tavukları ve 2 litre suyu alalım.
Tavuklar güzelce pişene kadar haşlayalım.
Pişen tavukları suyun içinden çıkartalım ve soğumaya bırakalım.
Çorbamız için tencereye tereyağ ve sıvı yağ alalım.
Tereyağ eriyince unumuzu ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Kavrulan unun içine evvel 1 su bardağı soğuk suyu ekleyip süratlice topaklanmaması için karıştıralım.
Bu süreçten sonra içine 8 su bardağı tavuk suyunu ekleyelim ve çırpıcıyla karıştıralım.
Bu ortada terbiyesi için kaseye bir yumurta sarısı ve limon suyunu alıp, karıştıralım.
Çorbamız kaynayınca içine terbiyesini ekleyelim.
Koyulaşan çorbamızın içine didilmiş tavukları, nohutu ve tuzunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatalım.
Çorbamız dinlendikçe daha da hoş kıvam alacaktır.
Pişen çorbamızı dilediğiniz üzere servis edip, üzerine biberli tereyağ döküp afiyetle yiyebilirsiniz.
Lokanta Metodu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet tavuk but
1 su bardağı olağan soğuk su
8 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
4 dolu çorba kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 dolu kase didilmiş tavuk
Tuz
Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
Üzeri için;
Tereyağ
Pul biber
Lokanta Adabı Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavukları haşlamak için tencereye tavukları ve 2 litre suyu alalım.
Tavuklar güzelce pişene kadar haşlayalım.
Pişen tavukları suyun içinden çıkartalım ve soğumaya bırakalım.
Çorbamız için tencereye tereyağ ve sıvı yağ alalım.
Tereyağ eriyince unumuzu ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Kavrulan unun içine evvel 1 su bardağı soğuk suyu ekleyip süratlice topaklanmaması için karıştıralım.
Bu süreçten sonra içine 8 su bardağı tavuk suyunu ekleyelim ve çırpıcıyla karıştıralım.
Bu ortada terbiyesi için kaseye bir yumurta sarısı ve limon suyunu alıp, karıştıralım.
Çorbamız kaynayınca içine terbiyesini ekleyelim.
Koyulaşan çorbamızın içine didilmiş tavukları, nohutu ve tuzunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatalım.
Çorbamız dinlendikçe daha da hoş kıvam alacaktır.
Pişen çorbamızı dilediğiniz üzere servis edip, üzerine biberli tereyağ döküp afiyetle yiyebilirsiniz.
Lokanta Metodu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı