Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Lokanta Yöntemi Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 kesim tavuk göğsü (kemikli olursa çok daha lezzetli olur)
Haşladığımız tavuğun suyu (yaklaşık 6-7 su bardağı)
1 çay bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Terbiyesi için;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
Çeyrek limon suyu
2 yemek kaşığı un

Lokanta Metodu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuğumuzu 1 litre suda haşlayalım.
Yumuşayan tavuklarımızın suyunu ayırıp tavukları ufak ufak bölelim.
Tencereye az yağ alıp tel şehriyelerimizi kavuralım.
İçerisine unu ek edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
Ayırdığımız tavuk suyunu ekleyelim. Kaynamaya bırakalım.
Terbiyesi için derin bi kaseye materyalleri alıp karıştıralım.
Kaynayan çorbadan 1 kepçe ekleyip terbiyemizi ılıştıralım.
Tencereye ekleyip karıştıralım çorbamızı.
En son böldüğümüz tavukları ve baharatları ek edip yaklaşık 10 dakika çorbamızı kaynatalım. (yoğunluğuna nazaran sıcak su ek edebilirsiniz. ).
Üzerine nane ve toz biber yakıp güzelce karıştıralım. Afiyet olsun.
Lokanta Adabı Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst