AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lokanta Usulü Tas Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Lokanta Yöntemi Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
300 gram dana kuşbaşı
2 su bardağı yazdan domates
2 sarımsak
2 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 soğan
1,5 su bardağı su
Yarım yemek kaşığı salça
Karabiber
Toz kırmızı biber
Sıvı yağ
Tuz
Kızartmak için;
2 patates
Sıvı yağ

Lokanta Yordamı Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak etimizi kuşbaşı doğrayın düdüklü tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin etimizi alıp su koymadan havası çıktıktan sonra etimiz suyunu salıp çekene kadar.
Yaklaşık 25 dakika pişirelim. Kapağını açıp denetim edelim. Şayet suyumuz var ise kapağı açık suyunu çekene kadar tekrar kaynatalım. Etimiz pişmiştir altını kapatalım.
Daha sonra diğer bir tencereye alıp içine sıvı yağ koyup yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri katıp kavuralım.
Daha sonra sarımsak ve domateslerimizi ekleyip biraz daha kavuralım.
Salçasını, karabiber, toz kırmızı biber, tuz ve sıcak suyumuzu ekleyelim.
Kaynamakta olan salçalı suyumuzun içine pişmiş olan kuşbaşı etlerimizi ekleyelim. Yaklaşık 10 dakika bu türlü pişirelim.
Bu ortada patates kızartmasına geçelim.
Patateslerimizi yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.
Daha sonra küp küp doğrayalım.
Tavaya sıvı yağını alıp patateslerimizi kızartalım.
Pişen patateslerimizi tabağa alalım.
Pişen yemeğinizi servis tabağına alalım üzerine patateslerimizi dizelim.
Servis yapmadan evvel isterseniz yemeğimizin içine de karıştırabiliriz.
Daha sonra servis tabaklarına alabilirsiniz maydanoz ile süsleyelim.
Mükemmel bir lezzet şimdiden afiyet olsun
Lokanta Metodu Tas Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst