Lokanta Usulü Sebzeli Kebap Nasıl Yapılır?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Lokanta Usulü Sebzeli Kebap Nasıl Yapılır? Lokantada yapılan sebzeli kebap tarifi için ilk olarak malzemeleri hazırlayın. Sebzeleri doğrayın ve yağda kızartın. Sonra eti marine edin ve dinlendirin. Ardından eti ızgarada pişirin ve sebzelerle servis yapın.
İçindekiler


Lokanta Usulü Sebzeli Kebap Nasıl Yapılır?

Lokanta usulü sebzeli kebap yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:


Sebzeli kebap için hangi malzemeler kullanılır?

Sebzeli kebap yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: dana eti, patlıcan, kabak, biber, soğan, sarımsak, domates, biber salçası, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik.


Sebzeler nasıl hazırlanmalıdır?

Patlıcanları soyup doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Kabakları da soyup doğrayın. Biberleri ve soğanı da doğrayın. Sarımsakları ezin. Domatesleri rendeleyin.


Dana eti nasıl hazırlanmalıdır?

Dana etini küçük parçalara doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve etleri ekleyin. Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.


Sebzeli kebap nasıl pişirilmelidir?

Bir başka tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından biberleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Kabakları da ekleyip kavurun. Patlıcanları suyunu sıkarak ekleyin ve karıştırın. Son olarak sarımsakları, salçayı ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve kekik ile baharatlandırın.


Sebzeli kebap nasıl servis edilmelidir?

Sebzeli kebap sıcak olarak servis edilebilir. Yanında pilav veya lavaş ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!


Lokanta Usulü Sebzeli Kebap Nasıl Yapılır?

Lokanta Usulü Sebzeli Kebap Nasıl Yapılır?
Tavada sebzeleri soteleyin.
Kıymalı harcı hazırlayın ve şekil vererek pişirin.
Sebzeleri ve kebabı birleştirip servis yapın.
Yanında lavaş ve yoğurtla servis edebilirsiniz.
Lezzetini artırmak için baharatları ve sosları kullanın.


Lokanta usulü sebzeli kebap için sebzeleri soteleyin.
Kıymalı harcı hazırlayarak kebabı şekil vererek pişirin.
Sebzeleri ve kebabı birleştirip servis edin.
Servis etmek için yanında lavaş ve yoğurt kullanabilirsiniz.
Lezzetini artırmak için baharatları ve sosları kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst