Lokanta Usulü Orman Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kuşbaşı doğranmış et
1 adet soğan yada 10-15 adet arpacık soğan
1 adet kırmızı biber
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
2-3 adet patates
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3-4 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı kekik,pulbiber
Tuz

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etleri 15 dakika bir su bardağı suyla düdüklüde haşlayalım.
Uygun bir tencereye sıvı yağ ilave edip etleri alalım sıvı yağda bir miktar kavuralım.
İçine sırasıyla yemeklik doğranmış soğan,biberi ilave edip bir miktar hepsini kavuralım.
Havuçları ince uzun doğrayalım patatesleri küp olacak şekilde doğrayalım hepsini ilave edelim bir miktar daha soteleyelim .
Salçayı bezelyeyi ilave edelim hepsini kavuralım.
Suyunu ilave edelim ,baharatlarını ,tuzu ekleyip pişmeye bırakalım.
Kontrol edelim, sebzeler yumuşayınca yemeğimiz hazırdır.
Su oranı az gelirse bir miktar daha artırıp pişirelim. Afiyetle.
Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst