AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Lokanta Metodu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı mercimek
6 bardak tavuk suyu (knor bulyonda kullanabilirsiniz)
1 adet orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Karabiber
Tuz

Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı

Mercimeğimizi bol suda yıkayıp süzüyoruz.
Tenceremize yağı ve yemeklik doğradığımız soğanı alıp sarımsağı da ekleyip soteliyoruz unumuzu da ekleyip kokusu gidene kadar çeviriyoruz.
Üzerine mercimeklerimizi de ekleyip bir iki dk kadar sotelemeye devam ediyoruz.
Suyumuzu ekleyip tuz ve baharatlarını da ayarlayıp kaynamaya bırakıyoruz.
Mercimekler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Blenderden geçirip kıvamını denetim edip gerekirse denetimli sıcak su ekliyoruz.
5 dk kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
Akabinde çorbamız hazır dilerseniz üzerine tereyağı ve toz biber yakabilirsiniz.
Miss üzere rengiyle ve kıvamıyla lokantada içtiğimiz lezzetteki çorba tanımı afiyet olsun
 
Geri
Üst