AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet havuç
1 adet patates
6 su bardağı sıcak su
1 küp et yada tavuk suyu yada bulyon

Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremize doğranmış soğanlarımızı kavuralım.
Rendelenmiş havuç ve küp küp doğranmış patatesleri de ek ederek kavurmaya devam edelim.
Yıkanmış kırmızı mercimek, 6 su bardağı sıcak su ve bulyonumuzu da ekleyelim.
Tencerenin kapağını kapatalım.
Mercimek çorbamız kaynadıktan sonra 10 dakika pişirelim.
Pişen çorbayı ister süzgeçten geçirin, isterseniz de blenderdan geçirin. Ben blender kullandım.
Eğer gerekiyor ise kıvamını ayarlamak için çok az sıcak su ek edebilirsiniz.
Kış günlerinin vazgeçilmezi afiyet olsun

Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst