SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 yemek kaşığı dolusu un
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 litre su
Sosu için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak küp küp doğradığımız soğanları sıvı yağda soteleyelim.
Kavrulan soğanlara unumuzu ek edip güzelce kavuralım.
Ardından yıkadığımız mercimekleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
İyice kavrulan mercimekleri su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynayan çorbayı blender ile geçirelim.
Sos tavasında 1 yemek kaşığı tereyağı ,1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber e sos haline getirelim.
Servis esnasında çorbamız ın üzerinde gezdirelim. Deneyen herkese afiyet olsun.
Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 yemek kaşığı dolusu un
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 litre su
Sosu için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak küp küp doğradığımız soğanları sıvı yağda soteleyelim.
Kavrulan soğanlara unumuzu ek edip güzelce kavuralım.
Ardından yıkadığımız mercimekleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
İyice kavrulan mercimekleri su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynayan çorbayı blender ile geçirelim.
Sos tavasında 1 yemek kaşığı tereyağı ,1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber e sos haline getirelim.
Servis esnasında çorbamız ın üzerinde gezdirelim. Deneyen herkese afiyet olsun.
Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı