Lokanta Usulü Mercimek Çorbası (Denemeyen Kalmasın)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası (Denemeyen Kalmasın) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 adet havuç
1 adet patates
2 orta uzunluk soğan
1 çay kaşığının yarısı kimyon
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığının yarısı karabiber
1 tatlı kaşığı zerzevat tozu yada yarım bulyon
Tuz
1 litre +yarım su bardağı su
Sosu için;
Yağ
Pulbıber

Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası (Denemeyen Kalmasın) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yağımızı tencereye alalım, ince ince doğranmış soğanları ek edelim.
Unu da ekleyip kavuralım ,yakmadan .
Sonra mercimeği ek edip karıştıralım.
Küp küp doğradığımız patateslerleri ve havucu ek edip baharatları ekleyelim.
Üzerine sıcak suyunu dökelim, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.Unutmayın kısık ateşte ağırdan ağırdan pişen yemek daha lezzetli olur.
Çorbamız piştikten sonra blenderdan saf pürüzsüz bir kıvam olana dek geçirelim.
Üzerine pul biber sosu dökelim. Afiyet olsun.
Lokanta Adabı Mercimek Çorbası (Denemeyen Kalmasın) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst