AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lokanta Usulu Kara Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Yemek icin gittiğiniz lokantada ikram edilen kara lahana turşusunun tadı damağınızda kaldı ise size cok guzel bir haberimiz var Artık evinizde kolayca lokanta usulu kara lahana turşusu hazırlayabileceksiniz Hem pratik hemde cok leziz olacağının garantisini veriyoruz

Oncelikle lokanta usulu kara lahana turşumuz icin gereken malzemelere bir goz atalım
Malzemeler:
1 adet kırmızı lahana
1 kahve fincanı uzum sirkesi
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon tuzu
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Su
Hazırlanışı:
Kara lahanamızı yıkadıktan sonra sevdiğiniz şekilde ister ince ister kalın bir şekilde doğrayın Yeni aldığınız cam kavanozun icine tıka basa doldurun Şekerini ve tuzunu ilave ettikten sonra 1 fincan uzum sirkesi ile 1 fincan zeytinyağını uzerinden dokun Limon tuzunuda attıktan sonra ağzı beraber su doldurun Kara lahanaların uzeri su ile tamamen kapansın ve kapağını sıkıca kapatın
imageslokantausulukaralahanatursusunasilyapilir5ad3c6b0de7b5
Şimdi en can alıcı kısma gelelim Hazırladığınız bu kavanozu kapağı alta gelecek şekilde bulaşık makinenize yerleştirin Bulaşıklarınızla birlikte yıkamaya başlayın Kapağı sıkı olduğu icin icine su almayacağı gibi herhangi bir kokuda sinmeyecektir
Bulaşık yıkama işlemi bittikten sonra kavanozunuzu cıkarın ve ister hemen servis yapın isterseniz yaza kadar saklayın Afiyet olsun
 
Geri
Üst