AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Lokanta Adabı Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta uzunluk kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 litre su ( 1 litresini tavuk suyu olarak koydum)
Yarım limon
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Kekik

Lokanta Yolu Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencerenin içerisine sıvı yağ ve son alalım kavuralım.
Kavrulan soğanın üzerine domates salçası ekleyip kavuralım.
Sarımsak küçük küçük doğrayıp ekleyelim kısa mühlet kavuralım.
Önceden yıkamış olduğumuz pirinç ve bulgur ekleyelim.
Üzerine suyunu çekip pirinç ve bulgur hafif yumuşayana kadar pişirme sürecine devam edelim.
Bulgur ve pirinç yumuşadığında yıkamış olduğumuz mercimeği de ekleyelim pişirmeye bırakalım.
Mercimekte yumuşadıktan sonra blendırdan kıvamını denetim edip bir 2 dakika daha kaynamaya bırakalım.
Kısa müddette çorbamız pişiyor tuzunu baharatını ve limonunu ekleyelim.
Gerçekten de şahane bir çorba oluyor kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.
Lokanta Yordamı Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst