AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Lokanta Adabı Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 tane soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç ve bulgur
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1,5 litre su
1 su bardağı et yahut tavuk suyu

Lokanta Yordamı Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayın salçayı ekleyip kavuralım.
Baharatlarınıda ek edelim.
Mercimek ve bulguru ekleyin pirinçi daha sonra ekleyelim.
Suyunu ek edin yaklaşık 45dk kısık ateşte pişirin.
Piştikten sonra blenderla aralıklı alarak ezin.
Bazı bakliyatlar çok su çekebilir çorbanız yoğunlaşırsa sıcak su ekleyip kıvamını ayarlaya bilirsiniz.
Afiyet olsun.

Lokanta Tarzı Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst