AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lokanta ile restoran ayni mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Lokanta ile restoran aynı mı?​

Bazı yerlerde 1960’lara kadar lokanta yerine aşevi kelimesi kullanılıyordu. Lokanta kelimesi, Türkçeye İtalyanca locanda sözünden girmiştir. Restoran sözcüğü ise Türkçeye Fransızcadan geçmiş bir sözcük (Fransızca: Restaurant) olup; “yenilemek”, “onarmak” anlamlarına gelen restaurer kökünden gelmektedir.

Bistro nedir ne demek?​

Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre bistro, alkol tüketimi olan ve yemek yenilebilen bir tür kahve olarak ifade edilir. Kelimenin kökenini incelediğimizde Rusça’dan Fransızca’ya hediye edilen bir kelime olduğunu görmekteyiz. Fransız kültüründe ise bistro, bar anlamını taşır.
Çaynik restoran ne demek?
Muğla’da bir ilk olan Çaynik Türkmenistan Mutfağı hizmete açıldı. İşletme sahibi Ercan Vural, arasta bölgesinde bulunan kendine has şirin dükkânında Muğlalılara farklı tatlar denetmeyi amaçlıyor. Çaydanlık anlamına gelen Çaynik kendine has fincanlarda servis ediliyor.

Kafe Restoran nedir?​

Kafe veya Fransızca orijinal yazımıyla café, müşterilere yiyecek ve içecek servisi yapılan küçük işletme. Genellikle kısıtlı bir menüye sahiptir. Aslen kahve servisi yapılan mekanlar olan kafeler zamanla basit yiyeceklerin ve her türlü sıcak-soğuk içeceğin sunulduğu yerler hâlini almıştır.

Lokanta ile restoran arasında ne fark var?​

Kelime anlamı olarak restoran da, lokanta da yemek pişirilip satılan yer anlamına gelmektedir. Restoran kelimesi dilimize Fransızcadan, lokanta kelimesi ise, İtalyancadan geçmiştir. Günümüzde lokantalar, genellikle restoranlardan daha uzun süre açık olan ve fiyatları restoranlara nazaran daha ekonomik olan yerlerdir.
Bistro bilet ne demek?
Ayakta biletleri en arka kısımda ayakta durup konseri izleyecek şekilde en uygun bilet fiyatları olmaktadır. Bistrolar Ayakta alanının ön kısmında oturaklı küçük masalardan oluşur. Yine sahneyi uzaktan veya orta kısımlardan görmektedir. Sahne önü bistro en ön vip masalardan sonraki kategoridir.
‘Pub’, aslında İngilizcedeki ‘public house’un kısaltılmış hali. İngilizcede pub kelimesi bir anlamda halkevi demek. Herkese açık olan bu paylaşımcı mekân, iş çıkış saatlerinde ve hafta sonlarında dolup dolup taşar. Pub’lar insanın düşünmeden, rahatça, evi gibi içeri girdiği mekânlardır.
 
Geri
Üst