AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lokanta açmak için ne kadar para lazım?

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.363
Tepkime puanı
1
Puan
1
Mekan açmak ne kadara mal olur?
Ortalama bir butik kafe
açma
maliyeti belgeler ve demirbaş malzemeler ile birlikte 2020 yılı için 60.000-65.000 lira gibi bir maliyete ulaşırken, nargile kafe ve internet kafe gibi özel konseptlerde, bütçenizin 100.000 lira ve üstüne çıkması konseptlerinizin tam anlamıyla yansıtılmasına yardımcı olabilirken, …
Restoran nasıl kar eder?
Restoranlar
İçin Ortalama
Kâr
Marjı Nedir?
Restoranlar
için ortalama net
kar
marjının ile % arasında değiştiği bildiriliyor. Bununla birlikte, her
restoran
türünün kendi ortalama
kar
marjı vardır, bu nedenle bir işletmenin rapor edilen ortalamadan daha yüksek veya daha düşük bir yüzdeye sahip olması mümkündür.
Restoran kurmak için yasal mevzuatlar nelerdir?
Restoran
açmak için alınması gereken izin ve belgeler
TC kimlik belgesi fotokopisi.
Adres bildirimi.
Tapu fotokopisi veya kira kontratı
Vergi levhası
Ustalık belgesi.
İmza sirküleri.
Elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetlerin abonelik belgeler.
Adli sicil kaydı
Restoran açmak için ne okumak gerekir?
Yeme-içme işletmenize ait faaliyet belgesini aldıktan sonra işletmenizi
açmak
için 2 adet belgeye daha ihtiyacınız vardır:
Bağlı bulunduğunuz belediyeden İş Yeri
Açma
Ruhsatı,
İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden işletme kayıt belgesini almanız gerekmektedir.
Kosgep cafeye destek veriyor mu?
KOSGEB
desteğinin onaylanmasının ardından girişimciler yaptıkları harcamalarını sisteme girdikten sonra ödemeleri belli periyotlar halinde almaktadırlar.
Cafe
açmak isteyenlere verilen
KOSGEB desteği
50 bin TL'ye kadar hibe şeklinde, işletmenin bir yılını doldurmasının ardından da 100 bin TL'ye kadar sıfır faizli kredi …
Bir kafede neler olmalı?
Ekipman listeniz şunları içermelidir:
Damla kahve makineleri.
Kahve pres makineleri.
Yüksek kaliteli espresso makinesi.
Endüstriyel kahve öğütücüler.
Bir su filtrasyon sistemi.
Yiyecek hazırlama masaları
Gıda depolama kutuları, şişeler ve pompalar.
Ticari karıştırıcılar.
Iyi bir restoran nasıl olmalıdır?
Yeni
Bir
Restoranı Başarılı Yapan 8 İpucu
Yeni
Bir Restoran
Açmanın Ticari Boyutlarının Araştırılması …
Bir
Tema ve Mutfak Seçme. …
3. İşletmenizi Sosyal Medyada Duyurma. …
Kullanıcı Dostu Sipariş Verme Opsiyonları Sunma. …
Mevcut Mutfak ve Pazarlama Trendlerini Takip Etmek. …
Organize
Bir
Operasyon Yaratmak.
Restoran mutfağı kaç m2 olmalı?
a )En az 150
m2
kapalı alanı bulunacak. b)İrtifa (İç yükseklik) en az 350 metreden az olamaz. c )Çift tuvaleti olacak. (Tuvalet bedensel engellilerinde kullanabileceği şekilde düzenlenecek.) M.K.7 Ekim 2004 d)Klima,ve havalandırması iyi yapılmış olacak.
 
Geri
Üst