AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lojistik Yonetim Surecleri Nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.526
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Lojistik Yönetim Süreçleri Nelerdir?​

Lojistik Yönetimi; Müşteri gereksinimlerini karşılamak üzere üretim noktası ve tüketim noktaları arasındaki mal, hizmet ve ilgili bilgilerin ileri ve geri yöndeki akışları ile depolanmalarının etkin ve verimli bir şekilde planlanması, uygulanması ve kontrolünü kapsayan tedarik zinciri süreci aşamasıdır.

CPT uzantısı nedir?​

CPT dosya uzantısı, ilk olarak Dag Agren, Circlesoft tarafından The Unarchiver için geliştirilmiş bir Corel Photo-Paint Image dosyasıdır. Ziyaretci veri analizleri, Corel Photo-Paint Image dosyalarının sıklıkla United States ülkesindeki Windows 10 kullanan makinelerde bulunduğunu gösterir.

Iki veya daha çok taşımacılık modlarının sıralı hale gelmiş birbiri ile bağlantılı olan taşıma sistemine ne ad verilmektedir?​

Iki veya daha çok taşımacılık modlarının sıralı hale gelmiş birbiri ile bağlantılı olan taşıma sistemine ne ad verilmektedir?
3.3. Intermodal Taşımacılık İki veya daha çok taşımacılık modlarının sıralı hale gelmiş birbiri ile bağlantılı olan taşıma sistemi intermodal taşımacılık olarak adlandırılmaktadır.

Lojistik Süreçleri Nelerdir?​

Lojistik Süreçleri Nelerdir?
Lojistik; bir ürünün ilk üreticiden son tüketiciye kadar olan nakliye sürecidir. Bu sürecin içerisinde depolama, gümrükleme, ambalajlama, dağıtım gibi süreçlerin tamamı bulunmaktadır. Pazarlama ve üretim kuruluşlarının lojistik destek olmadan hayatta kalması zordur.

Lojistik iş süreçleri nedir?​

Lojistik; bir ürünün ilk üreticiden son tüketiciye kadar olan nakliye, depolama, gümrükleme, ambalajlama, dağıtım gibi tüm süreçlerini ifade eder. Bir başka tanımla lojistik; doğru ürünü, doğru yerde, doğru zamanda, doğru miktarda, doğru şekilde, doğru kalitede, rekabetçi bir fiyatla sağlamaktır.

Lojistiğin alt faaliyetleri nelerdir?​

Bu faaliyetler; sipariş işleme, stok yönetimi, ulaştırma (nakliye), depolama, malzeme taşıma ve paketleme, lojistik ağ ve kuruluş yeri seçimi olarak sıralanabilir (Bowersox vd. , 2002; 39).

Yüklerin taşınmasının iki veya daha fazla ulaştırma yöntemi ile yapıldığı taşıma şekli nedir?​

Yüklerin taşınmasının iki veya daha fazla ulaştırma yöntemi ile yapıldığı taşıma şekli nedir?
INTERMODAL TAŞIMACILIK · Aynı taşıma kabı veya karayolu taşıtı ile iki veya daha fazla taşıma modu kullanılarak yapılan ve mod değişimlerinde yükün herhangi bir elleçlemeye maruz kalmadığı taşıma şeklidir.

E lojistik iş süreçleri nelerdir?​

E lojistik iş süreçleri nelerdir?
3. E-lojistik iş sürecinde hangi faaliyetler yer alır? E-lojistik faaliyetlerini; satın alma, talep tahmini, stok planlama ve tahmini, sipariş süreci, depolama, ambalajlama, yükleme, taşıma, müşteri hizmetleri ve geri dönüşüm olarak sıralayabiliriz.

Lojistik iş süreci nedir?​

Lojistik iş süreçlerinin neler olduğunu anlatınız?​

 
Lojistik iş süreçleri, bir ürünün üreticiden tüketiciye kadar olan tüm nakliye, depolama, gümrükleme, ambalajlama, dağıtım gibi süreçleri kapsamaktadır. Bu süreçlerin tamamı ürünün doğru yerde, doğru zamanda, doğru miktar ve kalitede, rekabetçi bir fiyatla tüketiciye ulaştırılmasını hedefler. Lojistik iş süreçleri genellikle sipariş işleme, stok yönetimi, ulaştırma (nakliye), depolama, malzeme taşıma ve paketleme, lojistik ağ ve kuruluş yeri seçimi gibi alt faaliyetleri içerir.

Ayrıca e-lojistik iş süreçleri de lojistik iş süreçlerinin dijitalleşmiş halidir. E-lojistik faaliyetlerine örnek olarak satın alma, talep tahmini, stok planlama ve tahmini, sipariş süreci, depolama, ambalajlama, yükleme, taşıma, müşteri hizmetleri ve geri dönüşüm gibi dijital platformlar üzerinden gerçekleştirilen süreçler sayılabilir. Bu sayede lojistik süreçler daha hızlı, verimli ve etkili bir şekilde yönetilerek rekabet avantajı elde edilebilir.
 
Geri
Üst