Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lojistik sirketi nedir ne is yapar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
49.316
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Lojistik şirketi nedir ne iş yapar?​

Nakliye, muhafaza etme, gümrükleme, paketleme, dağıtım gibi hizmet basamaklarını gerçekleştirir. Lojistik firması ne işe yarar diye merak edenler için cevap; tüketicinin ham ürüne ulaşma imkanını kolaylaştırmak olmaktadır.

4 yıllık lojistik mezunu ne iş yapar?​

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü mezunları, iş hayatında Maliye Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, gibi devlet bünyesinde bulunan kuruluşlarda ve özel firmaların lojistik bölümü, pazarlama bölümü, dış ticaret gibi önde gelen bölümler olmak üzere birçok şirketin pazarlama, ihracat, ithalat, lojistik ve proje …
Lojistik şirketleri nedir?​
Lojistik departmanı, firma nakliye süreçlerini iyi bir şekilde yönlendirmekte olup prosedürlere uygun bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır. Firmaların satın alma, müşteri hizmetlerini planlama ve yönlendirme görevlerini üstlenen lojistik departmanı, geniş iş imkanları ile dikkat çekmektedir.

Lojistik bölümü mezunları devlette nerede çalışabilir?​

Lojistik bölümü mezunları devlette nerede çalışabilir?
Çalışma Alanları
- Ulusal ve uluslararası lojistik hizmet veren kuruluşlar,
- Depolama ve dağıtım yerleri,
- Dış ticaret firmaları,
- Gümrük işletmeleri,
- Denizcilik işletmeleri, ve liman işletmelerinde çalışma imkânına sahiptir.

Lojistik uzmanı olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Lojistik uzmanı olmak için hangi bölüm okunmalı?
Lojistik bölümü hem meslek yüksekokulları bünyesinde bulunan 2 yıllık hem de 4 yıllık çeşitli bölümleri bulunan bir bölümdür. Bu bölümden mezun olanlar genel olarak ticari anlamda özellikle uluslararası lojistik alanında görev yapar. Bu bölüm mezunlarının mezuniyetinden sonra birçok alanda çalışması mümkündür.

Tersine lojistik nedir örnek?​

Tersine Lojistik, istenmeyen malzemelerin (atık madde, kutu, şişe, kağıt vb.) geri dönüştürülmesi ve yeniden üretime kazandırılması ile değerlendirilmesi yönüyle de çevreye duyarlı lojistik olarak bilinmektedir.

Ters lojistik işlevi nedir?​

Tersine lojistik süreci, ürünlerin değerini koruyarak uygun bir şekilde yeniden kullanımı veya yok edilmesi için tüketimden üretime doğru olan akışta gerekli planlama ve yönetimin yapılması olarak ifade edilebilir.
 
Lojistik şirketi, nakliye, depolama, gümrükleme, paketleme, dağıtım gibi hizmet basamaklarını gerçekleştirerek tüketicinin ham ürüne ulaşma imkanını kolaylaştıran bir firma türüdür. Bu şirketlerin temel görevi, ürünlerin tedarik zinciri içerisinde etkili bir şekilde hareket etmesini sağlamaktır.

4 yıllık lojistik mezunları genellikle uluslararası ticaret ve lojistik alanında kariyer yaparlar. Bu mezunlar, devlet kurumlarında Maliye Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı gibi birimlerde veya özel şirketlerin pazarlama, lojistik, dış ticaret gibi departmanlarında görev alabilirler.

Lojistik şirketleri, nakliye süreçlerini yönlendirerek prosedürlere uygun bir şekilde gerçekleşmelerini sağlar. Lojistik departmanları, firmaların satın alma, müşteri hizmetleri gibi görevlerini planlar ve yönlendirir. Bu departmanlar geniş iş imkanları sunarlar.

Lojistik bölümü mezunları devlette ulusal ve uluslararası lojistik hizmet veren kuruluşlar, depolama ve dağıtım yerleri, dış ticaret firmaları, gümrük işletmeleri, denizcilik işletmeleri ve liman işletmelerinde çalışma imkanına sahiptirler.

Lojistik uzmanı olmak isteyenler lojistik bölümü ya da ilgili diğer bölümleri tercih edebilirler. Lojistik bölümü mezunları genellikle ticari anlamda özellikle uluslararası lojistik alanında görev yaparlar ve mezuniyet sonrasında birçok alanda çalışma imkanına sahiptirler.

Tersine lojistik, atık malzemelerin geri dönüştürülüp yeniden üretime kazandırılması ile çevreye duyarlı bir lojistik işlemidir. Tersine lojistik süreci, ürünlerin uygun şekilde yeniden kullanımı veya yok edilmesi için planlama ve yönetim gerektiren bir süreçtir. Bu sürecin amacı, ürünlerin değerini koruyarak sürdürülebilir bir döngü oluşturmaktır.
 
Geri
Üst