AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lojistik nedir kisaca tanimi?

Editör

Yeni Üye

Lojistik nedir kısaca tanımı?​

Lojistik; bir ürünün ilk üreticiden son tüketiciye kadar olan nakliye, depolama, gümrükleme, ambalajlama, dağıtım gibi tüm süreçlerini ifade eder. Bir başka tanımla lojistik; doğru ürünü, doğru yerde, doğru zamanda, doğru miktarda, doğru şekilde, doğru kalitede, rekabetçi bir fiyatla sağlamaktır.

Nakliyat lojistik Nedir?​

Nakliyat lojistik Nedir?
Lojistik: Taşımacılık, depolama, paketleme ve elleçlemeden oluşan fiziksel akış ile gümrükleme, sigorta, gözetim, stok yönetimi ve sipariş yönetiminden oluşan hizmet akışıdır.

Lojistik tam olarak nedir?​

Lojistik tam olarak nedir?
Lojistik; ticari olarak düşünüldüğünde, taleplerinin karşılanmasını bekleyen müşteri, şirket veya kuruluşların gereksinim duydukları ürünlerin üretim noktasından tüketim noktasına aktarılması ve aktarım dahil olmak üzere tüm süreçlerin takip edilmesidir.

Lojistik konuları nelerdir?​

Fiziksel dağıtım ve lojistiğe giriş, lojistik sistemleri, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi, sipariş yönetimi ve müşteri hizmetleri, envanter yönetimi prensipleri, dağıtım merkezleri ve ambarlama, lojistik maliyet analizleri, bilgi teknolojileri ve elektronik lojistik üzerinde durulan başlıca konulardır.

2 yıllık lojistik bölümü mezunları ne iş yapar?​

2 yıllık lojistik bölümü mezunları ne iş yapar?
En basit anlatımıyla tüm firmalar ürettikleri ürünü müşteriye ulaştırmak için lojistik sektöründen yararlanırlar. Lojistik mezunları da lojistik firmalarında ve kargo şirketlerinde çalışabildikleri gibi, gümrüklerde, havayolu, denizyolu ve demiryolu şirketlerinde de iş bulabilirler.

Lojistisyen ne demek?​

Lojistisyen ne demek?
lojistik yönetimi, uluslararası lojistik ve taşımacılık ile ulaştırma ve lojistik bölümü mezunlarına yökün verdiği unvan.

Lojistik bölümünde hangi dersler var?​

LOJİSTİK | Hangi Dersler Var? Program süresince Lojistiğe Giriş, Lojistik Terminolojisi, Liman ve Terminal Yönetimi, Tedarik Zinciri Yönetimi, Depo Yönetimi, İşletme, Ekonomi gibi dersler alınmaktadır.

Lojistik şirketleri nelerdir?​

Lojistik şirketleri nelerdir?
En İyi 15 Lojistik Firmaları
- Netlog Lojistik. İlk kurulduğu yıllarda Özgür Taşımacılık adını kullanan firma, 20 yıl sonra ismini değiştirmiş ve Netlog olmuştur.
- Arkas Lojistik.
- Ekol Lojistik.
- DSV Hava Deniz Taşımacılığı
- Bolte Lojistik.
- TurKon Line Konteyner Taşımacılık.
- Mars Lojistik.
- Borusan Lojistik.

Lojistik, bir ürünün üretim noktasından tüketim noktasına kadar olan tüm süreçleri kapsayan bir faaliyettir. Bu süreçler arasında nakliye, depolama, gümrükleme, ambalajlama, dağıtım gibi unsurlar yer alır. Temel amacı ise doğru ürünü, doğru zamanda, doğru yerde, doğru miktarda ve kalitede rekabetçi bir fiyatla sunarak müşteri ihtiyaçlarını karşılamaktır.

Nakliyat lojistiği ise taşımacılık, depolama, paketleme ve elleçleme gibi fiziksel akış ile gümrükleme, sigorta, stok yönetimi ve sipariş yönetimi gibi hizmet akışını içeren lojistik sürecinin bir parçasıdır. Bu kapsamda, lojistik hem malların fiziksel taşınmasını hem de işlemlerinin yönetimini içerir.

Lojistik; bir şirketin veya kuruluşun üretim noktasından tüketim noktasına ürünlerin nakledilmesi sürecinde gereken işlemleri, planlamayı ve koordinasyonu sağlayan bir faaliyettir. Bu süreçte lojistik sistemleri, tedarik zinciri yönetimi, sipariş yönetimi, envanter yönetimi gibi pek çok konu üzerinde odaklanılır.

2 yıllık lojistik bölümü mezunları genellikle lojistik firmalarında, kargo şirketlerinde, gümrüklerde ve ulaştırma sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Bu mezunlar, taşımacılık planlaması, lojistik koordinasyonu, depo yönetimi gibi alanlarda görev alabilirler.

Lojistisyen terimi, lojistik yönetimi, uluslararası taşımacılık ve tedarik zinciri yönetimi gibi konularda uzmanlaşmış olan kişileri ifade eder. Bu kişiler genellikle lojistik sektöründe çeşitli pozisyonlarda görev yaparlar ve lojistik süreçlerin etkin bir şekilde yönetilmesinden sorumludurlar.

Lojistik bölümünde alınan dersler genellikle Lojistiğe Giriş, Lojistik Terminolojisi, Tedarik Zinciri Yönetimi, Depo Yönetimi, Liman ve Terminal Yönetimi gibi dersleri içerir. Bu dersler, öğrencilere lojistik süreçleri, stratejileri ve terminolojilerini öğretmeyi amaçlar.

En iyi lojistik firmaları arasında Netlog Lojistik, Arkas Lojistik, Ekol Lojistik, DSV Hava Deniz Taşımacılığı, Bolte Lojistik, TurKon Line Konteyner Taşımacılık, Mars Lojistik, ve Borusan Lojistik gibi öncü firmalar bulunmaktadır. Bu firmalar, lojistik sektöründe geniş bir yelpazede hizmetler sunarak sektördeki önemli aktörler arasında yer almaktadır.

Geri