AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lojistik Muhendisligi ne yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Lojistik Mühendisliği ne yapar?​

Lojistik mühendisi; lojistik prosedürlere dahil olan malları dağıtmak için kullanılan teknoloji ve yöntemleri değerlendirmek veya üretmekten sorumludur. Lojistik hizmetlerinin yetkinliğini artırmak için çeşitli görevlerde rol alır.

Lojistik bölümünü bitiren biri ne iş yapar?​

Lojistik uzmanı; görev aldığı firmanın gönderilerini takip eden, depo faaliyetlerini koordine eden, tedarikçiler ile iletişim kuran, nakliye şirketleriyle iş birliği yapan ve iyileştirme önerileri sunan kişidir.
Lojistik uzman yardımcısı ne iş yapar?
Lojistik departmanı giderlerinin bütçe çerçevesinde gerçekleştirilmesine katkıda bulunur. Müşterilere yapılan sevkiyatın hizmet seviyesini analiz eder ve yönetime raporlar. Hizmet seviyesini artırıcı faaliyetler planlayarak uygulamaya alır, sonuçlarını takip eder ve raporlar.

Lojistik departmanları nelerdir?​

Gönderileri varış yerine göre tayin eden ve sınıflandıran lojistik departmanı, müşterilerden gelen talep ve şikayetlere çözüm üretmektedir. Demirbaş malzemelerin listesini tutup envanter sayımını gerçekleştirmekle birlikte araç hareketlerini ve ceza süreçlerini takip etmektedir.

Lojistik Mühendisliği nasıl olunur?​

Lojistik mühendisi olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümler İşletme Mühendisliği ya da Endüstri Mühendisliğidir. Bir lisans derecesine sahip olan kişiler lojistik mühendisliğinin pozisyonları için hak kazanabilirler.
Lojistik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Lojistik Lisans Bölümleri
Lojistik mezunları da lojistik firmalarında ve kargo şirketlerinde çalışabildikleri gibi, gümrüklerde, havayolu, denizyolu ve demiryolu şirketlerinde de iş bulabilirler. Hatta Türkiye’den geçen petrol boru hattı döşeyen şirketler lojistik mezunu eleman çalıştırmaktadırlar.
Lojistik Uzmanı maaşı ortalama aylık 4.700- TL’dir. En düşük Lojistik Uzmanı maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 11.500 – TL’dir.
Lojistik işleri nelerdir?
Bir ürünün üretimdeki ilk basamaktan, nihai tüketiciye ulaştırıldığı son ana kadar gerçekleştirilen tüm işlemlerin geneline lojistik adı verilir. Depolama, nakliye, paketleme, gümrükleme ve dağıtım gibi işlemlerin tamamı lojistik kavramının içinde yer alır.

2 yıllık lojistik bölümü okunur mu?​

Lojistik bölümü hem meslek yüksekokulları bünyesinde bulunan 2 yıllık hem de 4 yıllık çeşitli bölümleri bulunan bir bölümdür. Bu bölüm mezunlarının mezuniyetinden sonra birçok alanda çalışması mümkündür.
 
Geri
Üst