- Konu Yazar
Lojistik merkezi yönetim görevleri nelerdir?
Lojistik müdürü; firmanın satın alma, depolama, dağıtım ve müşteri hizmetlerini planlama, yönlendirme veya koordine etme görevlerini üstlenir. Lojistik personeli ve lojistik sistemlerinin yönetiminde rol alır.Lojistik stratejileri nelerdir?
Lojistik stratejisi, “herhangi bir tedarik zincirinde farklı paydaşlar arasındaki planları, hedefleri ve politikaları koordine etmeye yarayan bir dizi yol gösterici ilke, tutum ve prensipler” olarak tanımlanabilir.Genelde taşıma ve depolama gibi belli alanlara yoğunlaşan üçüncü parti lojistikçilerin, işletme ve kurumların karmaşık lojistik gereksinimlerine cevap verememesi sonucunda sektöre dahil oldular. OPLOG gibi dördüncü parti lojistik hizmeti sunan şirketler bir şirketin tüm lojistik operasyonunun sorumluluğunu üstlenirler.
Lojistik merkezlerin temel özellikleri nelerdir?
Lojistik merkezlerin temel özellikleri nelerdir?Lojistik merkezler tüm lojistik faaliyetlerin bir arada yürütüldüğü, çok modlu taşımacılık türlerine (multimodal, intermodal, kombine) ve uluslararası taşımacılık koridorlarına erişim sağlayan ve ticari süreçlere müdahil tüm kurum ve kuruluşların bir arada bulunduğu fiziki mekanları ifade etmektedir.
Lojistik merkezlerinin verebileceği hizmetler nelerdir?
Lojistik merkezlerinin verebileceği hizmetler nelerdir?etkin bağlantıları olan, depolama, bakım-onarım, yükleme-boşaltma, elleçleme, tartı, yükleri bölme, birleştirme, paketleme v.b. faaliyetlerini gerçekleştirme imkanları olan ve taşıma modları arasında düşük maliyetli, hızlı, güvenli, aktarma alan ve donanımlarına sahip bölgelerdir.
Stratejik lojistik yönetimi nedir?
Stratejik Lojistik Yönetim ise ihtiyaç duyulan ürünü istediğimiz anda, yerde ve koşulda, en hızlı ve en ucuz şekilde temin edilmesini sağlayan bir yönetim sürecidir.4PL aşamaları nelerdir?
Fakat 4PL yani 4.Parti Lojistik şirketleri ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri sunmak için derin bir çalışma zinciri organize ederler. Bu çalışma zinciri içerisinde üretim için tedarik, depolama, antrepo, gümrük işlemleri, taşımacılık faaliyetleri, katma değerli işlemler bulunur.Lojistik; bir ürünün ilk üreticiden son tüketiciye kadar olan nakliye, depolama, gümrükleme, ambalajlama, dağıtım gibi tüm süreçlerini ifade eder. Bir başka tanımla lojistik; doğru ürünü, doğru yerde, doğru zamanda, doğru miktarda, doğru şekilde, doğru kalitede, rekabetçi bir fiyatla sağlamaktır.
Lojistik tesisler nedir?
Lojistik tesisler nedir?Lojistik merkezlerde bulunabilecek tesis ve hizmetler şunlardı: Açık ve kapalı depolar, soğuk hava depoları, lisanslı depolar, antrepolar, geçici depolama yerleri, dağıtım merkezleri, kargo aktarma merkezleri, taşımacılık türü hatları (karayolu, demiryolu, denizyolu), aktarma, yükleme ve boşaltma terminalleri.
Lojistik Merkez modelleri nelerdir?
Lojistik Merkez modelleri nelerdir?Lojistik merkezlerin işletilmesi hususunda dünyada tamamen özel sektör tarafından işletilen, tamamen kamu tarafından işletilen ve kamu-özel sektör ortaklığı modeli olmak üzere üç uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalar arasında en yaygın olanı ve en çok tavsiye edileni kamu-özel sektör ortaklığı modelidir.