Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lojistigin temel fonksiyonlari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lojistiğin temel fonksiyonları nelerdir?​

İş dünyasında, lojistik tedarikçiden son kullanıcıya uzanan (tedarik zinciri) bir akış içinde; içe veya dışa ya da her ikisine odaklı olabilir. Lojistik yönetiminin ana fonksiyonları, satınalma, taşıma, depolama, envanter girişi, doğru bilgi akışının sağlanması ve bu aktivitelerin organize edilmesi ve planlanmasıdır.
Taşimacilik türleri nelerdir?
12.3. Temel Taşıma Türleri
Lojistiğin temel ilkeleri nelerdir?
LOJİSTİĞİN TEMEL İLKELERİ

Lojistik Bilişim Sistemleri fonksiyonları nelerdir?​

Genel olarak operasyonel fonksiyonlar; (i) Satınalma süreçlerinin yönetildiği Tedarik Yönetimi, (ii) elde bulunan tüm stokların konsolide olarak yönetimi(Stok Yönetimi), (iii) Satış faaliyetleri sonrasında alınan satış siparişleri ve bunların dağıtımı faaliyetleri için Satış/Dağıtım Yönetimi, (iv) Depolardaki tüm …
Lojistiğin 3 temel aşaması nedir?
İnsani Yardım Lojistiğinin Aşamaları Yardım malzemelerinin tedariki, ikmali, taşınması ve dağıtım süreçlerini ifade eden lojistik üç aşamalıdır: Hazırlık. Müdahale. Yapılandırma ve iyileştirme[10]
Taşımacılık türleri nelerdir?
Unimodal taşımacılık; karayolu, havayolu, denizyolu, nehir yolu ve boru taşımacılığı şeklinde yapılır.

Taşıma türü nedir?​

Taşımanın ülke içinde ya da dışında yapılmasına göre uluslararası ve yurtiçi taşımacılık olarak iki sınıfa ayrılabileceği gibi, seçilen taşıma türüne göre de karayolu, demiryolu, denizyolu, havayolu vb. şeklinde farklı gruplara ayrılabilmektedir.
Lojistiğin üç temel aşaması nedir?
Tedarik zinciri yönetiminin bileşenleri olarak; lojistik, (envanter, depolama, ambalajlama, dağıtım, taşıma, üretim planlama ve talep tahmini) stratejik planlama, bilgi ve iletişim teknolojileri, pazarlama ve satış kabul edilmektedir.”
Karayolu taşımacılığı neden tercih edilir?
Günümüzde taşımacılık alanında en çok tercih edilen kara yolu taşımacılığıdır çünkü kara yolu taşımacılık güvenilirdir, hem yaygın olarak kullanılır hem de daha fazla yükün taşınmasını sağlayabilmektedir.

Geri