- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 246.001
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Lojistiğin misyonu nedir?
Geniş anlamda bakıldığında lojistiğin temel misyonu; belirlenmiş olan bütçe ve diğer kısıtlar ışığında belirlenmiş olan performans ölçüleri içerisinde (operasyonel maliyetlerini en düşük seviyede tutmak gibi) doğru malzemelerin doğru yer ve zaman içerisinde elde edilmesini sağlamaktır (Başkol, 2010).Doğru miktar nedir?
Doğru miktar envanter yönetiminin temelidir. Ürünün müşteriye sunuş anı önemlidir. Bu hizmetler müşteri tarafından beklenmekte ve müşteri memnuniyetine temel olmaktadır. Doğru zaman müşterinin bir ürünü tükettiği ve yenisini satın alma kararını verdiği zaman olarak tanımlanmaktadır.Iç lojistiğin tanımı nedir?
İç Lojistik ise; Üretim Hatları’nın yanındaki malzemeleri fabrika içerisinde besleyen, onları doğru zamanda hattın yanına götüren ve o malzemenin fabrika içerisinde akışını tanımlayan bir sözcüktür.
Lojistik, tarihin derinliği olan bir tabirdir.?
Lojistik, tarihin derinliklerinden bu yana askeri literatürde kullanılmakta olan ve 1960’larda ticari literatüre giren bir tabirdir.
Peki, lojistik nasıl etkilenmektedir?
İnsan faaliyeti ile ilgili olan hemen her alan, lojistikten doğrudan veya dolaylı olarak etkilenmektedir. Lojistik; verimliliği, dağıtım etkinliğini, faiz oranlarını, enerji kaynaklarını ve maliyetleri etkilediği için ülke ekonomisinin önemli bir bileenidir.Peki, lojistik kavramının temel özellikleri nelerdir?
Uluslararası bütünleme ve birlemeler, beraberinde küresel ticaret hacminin artması, ulaım hizmetlerindeki gelimeler, elektronik ticaretin yaygınlaúması gibi faktörler askeri alanda 1700’lü yıllardan beri kullanılan lojistik kavramını ticari faaliyetlerde de maliyet düürücü yapısıyla ön plana çıkarmıtır .Peki, lojistik hizmeti ne kadar avantajlı?
Günümüzde teknoloji, iletmelerin finansal gücüne bağlı olarak en üst düzeyde kullanılmakta ve lojistik hizmetler de bundan payını almaktadır. Ancak gelecekte lojistik taleplerin tatmin edilmesi, var olan lojistik süreçlerin verimli ekilde uygulanmasından çok, yeni yöntemlerin gelitirilmesine bağlı olacaktır.