AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lohusa kadin kabak yiyebilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Lohusa kadın kabak yiyebilir mi?​

Çiğ sarımsak, soğan, yeşil soğan, çiğ kabak, kavun gibi çok gaz yapan yiyecekler de mümkün olduğunca az tüketilmeli. Çok fazla çay, kahve içmek de sütün kalitesine olumsuz etki edebileceğinden ve annenin uyku kalitesini düşüreceğinden tercih edilmemeli. Bu süreçte sigara alkol gibi ürünlerden de mutlaka kaçınmalı.
Emzirirken memeyi tutmak gerekir mı?
Emzirme sonrasında meme başının sağlıklı olduğu görülmelidir. Bebek asla sadece meme ucunu tutmamalıdır. Eğer bebek memeyi kavradığında, anne rahatsızlık hissediyor ya da acı duyuyorsa, bebek memeyi yanlış kavramış olabilir.
Her emzirme sonrası gaz çıkarılmalı mı?
Her emzirme sonrası bebeğin mutlaka gazı çıkarılmalıdır, aksi takdirde bebek bir sonraki beslenmeye kadar rahat uyuyamaz sürekli huzursuzlanır. Ayrıca midedeki gaz bebekte tokluk hissi yaratacağından emzirme süreleri verimli geçmez.

Lohusalıkta kabak gaz yapar mı?​

Brokoli, soğan, karnabahar, lahana, greyfurt, portakal, limon gibi sebze ve meyveler gaz oluşumuna neden olur. Ayrıca çok gaz yaptığı bilinen kuru fasulye, soya fasulyesi gibi baklagiller, turp ve kabak gibi sebzeler ve fındık, fıstık gibi kuruyemişler de bu listede yer alıyor.
Tarhana gaz yapar mı?
Sual: Bebeğim 7 aylık, tarhana çorbası verdiğim gün çok gazı oldu. Tarhana gaz yaparmı? Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Süreyya Paksoy cevabı: (Tüm ek besinler anne sütüne göre daha fazla gaz yaparlar.
Annenin gazı nasıl giderilir?
Bebeğinizi hafifçe sallayın. Kundak yaparak kucağınıza alıp hafif sallama hareketleri yine bebeğinize anne karnı hissi vererek rahatlatır. Beslenme sonrası ve aralarda sık sık mide gazını çıkarın. Bu emerken yutmuş olduğu havanın barsak geçişini bir miktar azaltır.

Anne sütünün gazını ne alır?​

Süt gaz yapıyorsa yerine laktozsuz süt, yoğurt yerine probiyotik yoğurt veya kefir tüketilmelidir. Gaz problemi çok fazla yaşanıyorsa çiğ sebze – meyve tüketilmemeli, pişmiş meyve kompostoları ve haşlanmış sebzeler tüketilmelidir.
Bebekte gaz olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Bebeklerde Gaz Sancısı Belirtileri: Karında Şişlik ve Sertlik. Tipik olarak doğumdan 2-3 hafta sonra ağlama nöbetleri başlamaktadır. Ağlama nöbetleri günün yaklaşık aynı saatlerinde, sıklıkla akşamları olmaktadır. Bu yakınmalar bebek 4-6 haftalıkken en yoğun seviyeye çıkar ve bebek genelde üç aylıkken kaybolur.
Doğumdan sonraki ilk adet dönemi?
Aşağıdaki farklılıklardan bazılarını yaşayabilirsiniz: Doğumdan sonraki ilk adet dönemi, alıştığınızdan daha ağır geçebilir. Ayrıca, her ay dökülmesi gereken rahim astarı 9 ay boyunca dökülmediğinden, daha yoğun kramplar görülebilir. Bu değişiklikler ilerleyen adet dönemlerinde büyük olasılıkla azalacaktır.

Doğumdan sonra hafif adet kanaması yaşanabilir?​

Fakat tiroid problemleri veya adenomiyoz gibi komplikasyonlar hamilelikten sonra ağır adet kanamasına neden olabilir. Adenomiyoz, uterus duvarının kalınlaşmasıdır. Doğumdan önce endometriyozisi olan kadınlar, doğumdan sonra daha hafif adet kanaması yaşayabilirler. Adet kanamasında azalmaya Asherman sendromu ve Sheehan sendromu da neden olabilir.
Doğumdan önce adet kanaması yaşanabilir.?
Doğumdan önce endometriyozisi olan kadınlar, doğumdan sonra daha hafif adet kanaması yaşayabilirler. Adet kanamasında azalmaya Asherman sendromu ve Sheehan sendromu da neden olabilir. Asherman sendromu rahimde yara dokusuna yol açar. Sheehan sendromu, ciddi kan kaybının sonucu olarak, hipofiz bezinde oluşan hasardan kaynaklanır.
Peki, doğumdan sonra kanama veya vajinal akıntı?
Normal ya da sezaryen ile doğumdan sonra biraz kanama ve vajinal akıntı olabilir. Vücudunuz, hamileyken de uterustaki kanı ve dokuları dökmeye devam eder. İlk birkaç haftada, kanama daha ağır olabilir ve pıhtı dökülebilir. Haftalar geçtikçe, bu kan, loşi olarak bilinen vajinal akıntıya yol açar.
 
Geri
Üst