AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lityum kac sene kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Lityum kaç sene kullanılır?​

Bazı görüşlere göre, Lityum tedavisi başlandıktan sonra en az 3 yıl süreyle hiç atak geçirmeyenlerde tedavi sonlandırılabilir. Bazılarına göre de en az 5 yıl süreyle aralıksız Lityum tedavisi önerilmektedir.

Kandaki lityum seviyesi nasıl ölçülür?​

Kandaki lityum seviyesinin belirlenmesi için hastadan damardan kan alınması gereklidir. Kan almadan önce ise açlık veya tokluk değil de zamanlamanın belirlenmesi büyük bir önem taşır. İlacı almaya başlayan hastadan da düzenli olarak lityum test için kan vermesi istenir.
Hangi ilacı ile lityum eksikliği yaşanmalıdır?
Tedavi esnasında periyodik olarak kanda bulunan lityum düzeyi ölçülmektedir. Uzman doktorun desteğiyle tedavinin gerektirdiği miktarın kontrolü sağlanmaktadır. Hafif biçimde lityum eksikliği bulunan bireyler günlük olarak lityum ilacı kullanmalıdır. Bu bireyler günlük minimum 900 maksimum 1800 mg dozunda lityum almalıdır.
Lityum eksikliğinin tesiri nelerdir?
Lityum vücudumuzda da bulunan ve eksikliği durumunda lityum hapı ile takviye edilen bir elementtir. Lityum eksikliği her yaşta görülebilir bir problemdir. Lityum eksikliğinin tesiri, genellikle sinir hücreleri üzerinde görülmektedir. Bu tesire bağlı olarak depresyon durumları gözlemlenebilmektedir.

Gün içinde 500 mg lityum ilacı alınmalıdır?​

Hafif biçimde lityum eksikliği bulunan bireyler günlük olarak lityum ilacı kullanmalıdır. Bu bireyler günlük minimum 900 maksimum 1800 mg dozunda lityum almalıdır. Genellikle bu doz, gün içerisinde üçe bölünerek alınmaktadır. Çeşitli hallerde yetkili hekim dozun tek bir gecede alınmasını belirtebilmektedir.

Lithuril böbreklere zarar verir mi?​

Psikiyatrik hastalıkların tedavisinde etkin yeri olan bu ilacın uzun süreli kullanımlarında ciddi metabolik yan etkiler görülebilmektedir. Hipotiroidi, hipertiroidi, obesite ve guatr en sık görülen yan etkileridir (1). Lityum`a bağli böbrekte görülen en sık yan etki ise nefrojenik diyabetes insipitustur.
Lityum bağımlılık yapar mı?
Lityumun hastalığınızı önleyici etkisi daha ön plandadır. Bu nedenle ilacınızı hastalığın tekrarlanmasından korunmak için kullandığınızı unutmayınız. İlacı birkaç yıl veya daha uzun süre kullanmanız gerekebilir. Uzun süreli kullanımda ilacın etkinliği azalmaz ve bağımlılık ya da alışkanlık gelişmez.
Lityum fazla içilirse ne olur?
Ani yada yavaş ilerleyen türlerde görülebilen lityum zehirlenmeleri (Lityum intoksikasyonları) sadece yetişkinlerde değil, yanlışlıkla alım sonucu küçük çocuklarda da görülebilmektedir. Zehirlenmenin ilk belirtileri; İştahsızlık, ağız kuruluğu, ağızda metalik tat, bulantı, kusma, ishal.

Lityumun zararları nelerdir?​

Asprinin lityum ile kullanımı sinir sisteminde istenmeyen etkilere neden olabilir.

Lityum içeren gıdalar var mı?​

Lityum içeren bazı besinler ise şunlardır; içme suları, maden suyu, süt, yumurta, marul, zeytin, tahıllar, çavdar, inek ciğeri, patlıcan, pırasa, kereviz, domates, patates, sebzeler, portakal ve deniz ürünleri…
Lityum zehirlenmesinin belirtileri nelerdir?
Kronik Lityum toksikitesinde ise genellikle nörolojik bulgular ön plandadır. Sersemlik, baş dönmesi, bulantı, dehidratasyon, tremor, ataksi, hiperrefleksi. huzursuzluk ve komaya kadar giden bilinç değişikleri görülebilir.
Lithuril günde kaç tane içilir?
Depresyon ve diğer davranışsal bozuklukların tedavisinde; – Günlük toplam ilaç miktarı 3 veya 4 seferde verilecek şekilde, bölünerek kullanır. – Tavsiye edilen günlük doz, 2 veya 6 kapsül kullanılır. Örneğin 6 kapsül LİTHURİL’i günde 3 defa kullanacaksanız, günde 3 defa (8 saat arayla) 2 kapsül almanız gerekir.

Lithuril 300 mg kafa yapar mı?​

lithuril yıllardır recetesiz satılan bir ilactir. sanılanın aksine kafa yapmaz. kanda ki duzeyinin mutlaka 3 er ay arayla olculmesi gerekir ve bu aranın uzatılmaması tavsiye edilir. aksi takdirde birdenbire karşınıza böbrek fonksiyon bozuklukları hypotroidi vb çıkabilir.
 
Geri
Üst