AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Liseyi disaridan bitirmek icin ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye

Liseyi dışarıdan bitirmek için ne yapmalıyım?​

Açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için öğrencinin Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekir.

Açık Lise Matematik seçmek zorunlu mu?​

Her dönem kültür derslerini (Fizik, Kimya, Matematik gibi…) seçmek zorunda mıyım? Evet, her dönem kayıt yeniledikten sonra sistemde ortak dersler kalmayıncaya kadar ve ortak veya seçmeli derslerden almanız gereken kredileri tamamlayıncaya kadar ders seçimi yapmak zorundasınız.
Lise 4 açıköğretime geçiş kaç kredi?​
Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden ayrılıp tasdiknamesi ile başvuru yapan öğrenciler başarılı oldukları derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.

Açık Lisede edebiyat zorunlu mu?​

Açık Lisede edebiyat zorunlu mu?
Ortak derslerden Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersi başarılması zorunlu derstir. Bu derslerden muaf olunamaz. Ancak bu dersin dışındaki ortak derslerden 3 kez sınava girip başarısız olsa dahi bu derslerden muaf olur.

Lise en hızlı nasıl biter?​

Lise en hızlı nasıl biter?
Size zorunlu olarak verilen derslerden başarı ile geçtikten sonra ek dersler yolu ile 192 krediyi tamamlayıp mezun olabilirsiniz. Eğer açık liseyi hızlı bir şekilde bitirmek istiyorsanız, derslerin verdiği kredileri karşılaştırıp her sınavınızda yüksek kredileri veren dersleri seçebilirsiniz.

Dışarıdan lise kayıtları ne zaman?​

Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 27 Aralık 2021 – 28 Ocak 2021 tarihleri arasında, Mazerete Bağlı İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 31 Ocak 2021 – 08 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır. İl ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlükleridir.

Açık Öğretim Lisesi ders seçimi yapılmazsa ne olur?​

Süresi içerisinde ders seçme işlemini yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders seçme işlemleri sistem tarafından otomatik yapılır. Öğrenciler seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.
Açık Lise ders seçmedim ne olacak?​
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Ders Seçme İşlemleri başlamış olup 12 Şubat 2022 tarihinde mesai bitiminde sona erecektir. Hiç ders seçimi yapmayan öğrencilerin otomatik ders seçimi ataması yapılacaktır.

Açığa geçmek için kaç kredi gerekir?​

Açığa geçmek için kaç kredi gerekir?
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ’NDEN MEZUN OLMAK İÇİN; Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir.

Normal liseden açık liseye geçiş kaç kredi?​

Normal liseden açık liseye geçiş kaç kredi?
Toplamanız gereken kredi sayısı toplam 170’dir. Ortak derslerin tamamından başarılı olmanız gerekir. Yada bu derslerden muaf olmanız gereklidir. En az 8 dönem öğrenim görmesi gereklidir.

Açık Lisede en az kaç ders seçilir?​

Bir oturum için en fazla 8 ders seçilebilir. Birinci Döneme ait Birinci Oturumdan 8 den fazla dersiniz olması durumunda Birinci Dönemden 8 ders seçtikten sonra dönem atlayıp diğer derslerinizi İkinci Dönem dersleri arasından seçebilirsiniz.

Açık Öğretim Lisesi zorunlu ders nedir?​

Zorunlu dersler, “AÖL öğrenci girişi”nde sol köşede bulunan “zorunlu dersler” butonunda görünen derslerdir. Bu dersler adı üzerinde, öğrencinin mezun olmak için sınavına girip, başarması veya muaf olup zorunluluğundan kurtulması gereken dersleridir.
Lise nasıl biter?​
Açık lise kaç yılda biter sorusunun cevabını yönetmeliğe ve Milli Eğitim Bakanlığının açıklamalarına göre şu şekilde özetleyelim: AÖL toplam 8 dönemden oluşmaktadır. Bir yıl içinde 3 dönem vardır. Herhangi bir öğrencinin derslerden kalmaması durumunda 3 yılda liseden mezun olabilir.

105 kredi kaçıncı sınıf?​

105 kredi kaçıncı sınıf?
Açık Öğretim Lisesi’nden ayrılanlar. (0-47 kredililer Lise 1’e, 48-95 kredililer Lise 2’ye, 96-144 kredililer ise Lise 3’e, 144 ve üzeri kredisi olanlar Lise-4’e kayıt edilirler)

2021-2022 açık lise kayıtları ne zaman başlıyor?​

2021-2022 açık lise kayıtları ne zaman başlıyor?
Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 3’üncü dönem sınavları için Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 11 Nisan – 29 Nisan 2022 tarihleri arasında olacak.

Açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarmak veya muaf olmak, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmamanız ve bu dersten başarılı olmanız gerekmektedir. Ayrıca en az bir dönem sınava girmiş olmanız da gerekmektedir.

Matematik dersi seçmek zorunlu olup, kültür derslerini her dönem seçmek zorundasınız. Kayıt yeniledikten sonra sistemde ortak dersler kalmayıncaya kadar ve almanız gereken kredileri tamamlayıncaya kadar ders seçimi yapmanız gerekmektedir.

Açık öğretim lisesine başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170'tir ve bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilirsiniz. Örgün eğitimden ayrılıp açık liseye geçen öğrenciler ise başarılı oldukları derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.

Açık lisede edebiyat dersi zorunludur. Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muaf olunamaz, ancak bu ders dışındaki ortak derslerden 3 kez sınava girip başarısız olsa bile bu derslerden muaf olabilirsiniz.

Eğer liseyi hızlı bir şekilde bitirmek istiyorsanız, zorunlu dersleri başarıyla geçtikten sonra ek dersler yoluyla 192 krediyi tamamlayıp mezun olabilirsiniz. Yüksek kredileri olan dersleri seçerek süreci hızlandırabilirsiniz.

Açık öğretim lisesine kayıtlar, 2021-2022 eğitim öğretim yılı için belirli tarihler arasında gerçekleşmektedir. Açık Lise 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı II. Dönem kayıtları için başvuru tarihleri 27 Aralık 2021 - 28 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Bir oturum için en fazla 8 ders seçilebilir. Fazla dersiniz varsa bir oturumda 8 ders seçtikten sonra dönem atlayıp diğer dersleri seçebilirsiniz.

Açığa geçebilmek için belirli kredi şartlarına uymanız gerekmektedir. Açık öğretim lisesinden mezun olmak için toplam dönem sayısının en az 8 ve üzeri, toplam kredinin 192 ve üzeri, alan kredisinin ise 80 ve üzeri olması gerekmektedir.

Normal liseden açık liseye geçiş yapmak için 170 kredi toplamanız gerekmektedir. Ortak derslerden başarılı olmanız veya muaf olmanız gerekmektedir ve en az 8 dönem öğrenim görmeniz gerekmektedir.

105 krediye sahip olan öğrenciler, Lise 3. sınıfa kaydedilirler. Süresi içerisinde ders seçme işlemini yapamayan öğrencilerin ders seçimi otomatik olarak yapılır ve bu derslerden sınava girmek zorundadırlar.

Açık lisede kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 3'üncü dönem sınavları için 11 Nisan - 29 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Geri