AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Liseyi bitirmeden universite sinavina girilir mi?

Editör

Yeni Üye

Liseyi bitirmeden üniversite sınavına girilir mi?​

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı yani kısaca YKS için başvuru şartları bulunmaktadır. Ancak başvuru şartları arasında AÖL bitirmiş olma şartı bulunmaz. Son sınıfta okuyup, YKS’ye girip kazansanız bile mezun olmadan üniversiteye giremezsiniz.

AÖL kaç kredi olunca üniversite sınavına girilir?​

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması, Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekir.

AÖL mezunları olanlar üniversite sınavına nasıl başvuru?​

AÖL mezunları olanlar üniversite sınavına nasıl başvuru?
Başvurular, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden yapılacak. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 3 Mart 2020 tarihinde, saat 23.59’da sona erecektir. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Lise mezunu olmak zorunlu mu?​

Lise mezunu olmak zorunlu mu?
Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 76. Maddesi gereğince ehliyet alabilmek için en az ilkokul seviyesinde mezuniyetinizin olması şarttır. Yani ehliyet alabilmek için lise diplomasına sahip olmanız aranan şartlardan biri değildir. Lise mezunu olmayanlar sadece okuryazar olmak ehliyet alabilmek için zorunluluktur.

Açık Öğretim Lisesi bitmeden üniversite sınavına girebilir mi?​

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı yani kısaca YKS için başvuru şartları bulunmaktadır. Ancak başvuru şartları arasında AÖL bitirmiş olma şartı bulunmaz. Yani YKS’ye girebilmek için ya Açık Lise, AÖL son sınıf öğrencisi olmanız ya da mezun olmanız gerekmektedir.

Lise mezunu açık üniversite okuyabilir mi?​

Lise mezunu olan ve gerekli şartları taşıyan her adayın Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesine başvurma olanağı mevcuttur. Zaten eğitim hakkı Anayasal bir hak olduğundan kimsenin bunu engelleme yada ortadan kaldırma yetkisi yada gücü bulunmamaktadır.

Lise mezunları uzaktan eğitim alabilir mı?​

Lise mezunları uzaktan eğitim alabilir mı?
Sınavsız geçiş hakkından mesleki ve teknik lise mezunları önlisans programlarına girerken yararlanabiliyor. Uzaktan eğitim kapsamında ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim almak mümkün.

Evet, liseyi bitirmeden üniversite sınavına girilebilir ancak üniversiteye kayıt olup başlamak için lise diplomasına ihtiyaç vardır. Yani sınavı kazanıp üniversiteye girmek mümkün olsa da mezun olmadan eğitim hayatına devam etmek mümkün olmayacaktır.

AÖL mezunları için üniversite sınavına başvuru, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılır. Başvuru süreci her yıl belirli bir tarihte sona erer ve bu tarihe dikkat edilmesi önemlidir. Sınav saatlerine uyulması da ayrıca gereklidir.

Lise mezunu olmak genel olarak bir zorunluluktur ancak bazı durumlarda belirli programlar ya da belirli hizmetler için lise diplomasına gerek olmayabilir. Örneğin, ehliyet almak için lise mezunu olma zorunluluğu bulunmamaktadır, ilkokul seviyesinde eğitim de yeterli olabilir.

Açık Öğretim Lisesi'ni bitirmeden üniversite sınavına girebilmek mümkündür. AÖL bitirme şartı başvuru koşulları arasında yer almaz. Ancak üniversiteye kayıt olmak için lise diplomasına ihtiyaç olacaktır.

Lise mezunları uzaktan eğitim alabilirler. Mesleki ve teknik lise mezunları önlisans programlarına sınavsız geçiş hakkından yararlanabilirler ve uzaktan eğitim kapsamında ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim alabilirler. Uzaktan eğitim, bu şekilde farklı gruplara eğitim imkanı sağlayarak eğitim fırsatlarının genişlemesine yardımcı olmaktadır.

Geri