AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Liselerde secmeli ders var mi?

Editör

Yeni Üye

Liselerde seçmeli ders var mı?​

MEB, liselerin seçmeli ders listesinde değişiklik yaptı. Genel liselerde toplam ders saati 7’si seçmeli olmak üzere 37’ye, Anadolu ve fen liselerinde 5’i seçmeli olmak üzere 40’a çıkarıldı.

Seçmeli dersler kaç öğrenci ile açılır?​

Seçmeli dersler kaç öğrenci ile açılır?
Seçmeli dersler * Seçmeli ders en az 10 öğrencinin talebi doğrultusunda öğretime açılır. Ders yılı içerisinde öğrenci sayısı azalsa bile o dersin okutulmasına devam edilir. Ortak derslerde ise sınıf bütünlüğü esastır. Özel öğretim kurumlarında bu şartlar aranmaz.

Lise seçmeli ders seçimi nasıl yapılır?​

Adımlar şöyle: Kurum İşlemleri- Ders İşlemleri- Seçmeli Dersler- bölümünden okul bazında seçilen tüm seçmeli dersler seçili hale getirilip kaydediliyor. Öğrenci Seçmeli Ders Belirleme – bölümünden sınıf seçilir- alttan o sınıf için seçilen ders seçilerek listeleme yapılır.

Liselerde kaç tane seçmeli ders seçilecek?​

Liselerde kaç tane seçmeli ders seçilecek?
Öğrenciler okul yönetimleri tarafından belirlenen 10 ders arasından tercihlerini yapabilecek. Okul yönetimleri, süresi içinde ders seçmeyen öğrenciler adına bu tercihi yapma hakkına sahip. Lise öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan seçmeli ders seçimi süresi bugün (9 Şubat Cuma) sona eriyor.

Kaç tane seçmeli ders seçilebilir?​

AKTS yükünü tamamlamak mezuniyet için yeterli değildir. Bölüm ders planında yer alan tüm dersleri almış ve başarmış olmak da diğer bir mezuniyet şartıdır. Bölümdeki her öğrenci en az 4 tane Ortak Seçmeli Ders almakla yükümlüdür.

Seçmeli dersler ne işe yarar?​

Seçmeli dersler ne işe yarar?
Seçmelisi, tercihi doğrultusunda velisi ile birlikte öğrencinin seçim hakkının bulunduğu derslerdir. Bu derslerin hangileri olacağını da devlet belirler fakat öğrencinin çok sayıdaki ders arasından zorlamaya maruz kalmadan bir veya birkaçını seçme hakkı vardır.

Seçmeli derslerde en az kaç öğrenci?​

Seçmeli derslerin açılabilmesi için gerekli öğrenci sayısının en az 15 olması gerekir. Daha az sayıda öğrenci ile seçmeli derslerin açılabilmesine Üniversite Yönetim Kurulu karar verir.

Seçmeli dersler neye göre belirlenir?​

Seçmeli dersler neye göre belirlenir?
Seçmeli Dersler: Seçmeli dersler öğrenciler tarafından genellikle kredi puanı doldurmak için ilgi alanlarına göre tercih edilir. Seçmeli dersler kendi bölümünüz dışında farklı bölümlerden ya da aynı fakültedeki başka bir bölümden de alınabilir.

Seçmeli ders seçimi ne zaman?​

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı için Seçmeli Ders belirleme işlemleri 04 – 22 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı için Seçmeli Ders belirleme işlemleri 04 – 22 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Lise seçmeli dersler ne zaman seçilecek?​

Lise seçmeli dersler ne zaman seçilecek?

9 sınıfta hangi dersler var?​

9. Sınıfta hangi dersler var?
- Türk Dili ve Edebiyatı – 5 saat.
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi – 2 saat.
- Tarih – 2 saat.
- Coğrafya – 2 saat.
- Matematik – 6 saat.
- Fizik – 2 saat.
- Kimya – 2 saat.
- Biyoloji – 2 saat.

Evet, liselerde seçmeli dersler bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan değişikliklerle genel liselerde toplam ders saati 7'si seçmeli olmak üzere 37'ye, Anadolu ve fen liselerinde ise 5'i seçmeli olmak üzere 40'a çıkarılmıştır.

Seçmeli dersler en az 10 öğrencinin talebi doğrultusunda açılmaktadır. Ders yılı içerisinde öğrenci sayısı azalsa bile o dersin okutulmasına devam edilir. Ancak ortak derslerde sınıf bütünlüğü esas alınmaktadır. Özel öğretim kurumlarında ise bu şartlar aranmamaktadır.

Öğrenciler, okul yönetimleri tarafından belirlenen 10 ders arasından tercih yapabilmektedir. Eğer öğrenci belirtilen süre içerisinde ders seçimi yapmazsa, okul yönetimi adına tercihte bulunma hakkına sahiptir. Lise öğrencileri için MEB tarafından belirlenen seçmeli ders seçimi süresi belirli bir tarihte sona ermektedir.

Lise öğrencileri her yıl en az 4 tane ortak seçmeli ders almakla yükümlüdürler. Bu dersler, öğrencilerin ilgi alanlarına ve tercihlerine göre belirlenmiştir.

Seçmeli dersler, öğrencilerin ilgi alanlarına göre tercih yapabildiği derslerdir. Devlet belirli seçmeli dersleri belirler ancak öğrenciler, bu dersler arasından istediklerini seçme hakkına sahiptirler.

Seçmeli dersler en az 15 öğrenci ile açılabilmektedir. Daha az öğrenci ile açılabilmesi durumunda ise Üniversite Yönetim Kurulu karar vermektedir.

Seçmeli dersler genellikle öğrencilerin ilgi alanlarına göre belirlenir. Öğrenciler kendi kredi puanlarını doldurmak için ya da ilgi duydukları konularda daha fazla bilgi edinmek için seçtikleri dersleri alabilirler.

Seçmeli ders belirleme işlemleri genellikle Eğitim Öğretim yılı başlamadan önce belirli tarih aralıklarında gerçekleştirilir.

Yukarıda belirtilen bilgiler ışığında, liselerde seçmeli derslerin önemi ve işleyişi hakkında genel bir bilgi verilmiştir.

Geri