- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Liselerde Alan değişikliği ne zaman yapılır?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yeni düzenlemesine göre, Anadolu meslek liselerinde daha önce 10’uncu sınıfta yapılan alan ve dal seçimleri artık rehberlik hizmetlerinin ardından 9’uncu sınıflarda yapılacak.11 sınıfta alan değişikliği ne zaman yapılır?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme duyurusu yayımlandı. Görev yerini değiştirmek isteyen öğretmenler 4-8 Ocak 2021 tarihleri arasında başvurularını yapacak. Alan değişikliği yapmak isteyenler ise 7 ile 11 Aralık 2020 tarihleri arasında başvurularını tamamlamıştı.11 sınıf bölüm değiştirme var mı?
11. Sınıfta dersler çok farklı olmuyor, Okul değiştirme kısmına gelirsek, 11. Sınıftan itibaren (11 dahil) Başka bir liseye geçiş yapamıyorsun, sadece İmamhatipler arasında geçiş yapma hakkın var. Eğer kast ettiğin okul içerisinde bölüm değişikliği ise yapabilirsin okul idaresi ile görüşmen gerekiyor.
Lisede her yıl sınıflar değişir mi?
Bazı okullarda idare her yıl sınıfları değiştiriyor. Onun dışında Anadolu liselerinde 11.sınıfta alan seçimi yüzünden mecburen değişiyor.
11 sınıfta nakil alınır mı?
Nakillerde şu esaslar uygulanır; Okulların her birinin kendi arasında veya okullar arasında nakiller alan/dal bulunmak kaydıyla her sınıf seviyesinde sürekli, alan/dal bulunmaması hâlinde 10’uncu sınıfta alan, 11’inci sınıfta aynı alanda dal değiştirerek birinci dönem sonuna kadar yapılacaktır.Lisede alan seçimi ne zaman 2021?
Lise 9. sınıf öğrencileri, alan seçimlerini 18-23 Eylül tarihleri arasında tamamlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, alana yerleştirme sonuçları 26 Eylül 2021 tarihinde e-Okul sistemi üzerinden açıklandı.Lise alan seçimi ne zaman 2021?
11 sınıf meslek lisesinden Anadolu lisesine geçiş var mı?
Ortaöğretim yönetmeliği kurumuna göre 11. sınıfta meslekten imam hatip vs. ya da anadoluya geçiş olmuyor.
Liselerde sınıf geçme yönetmeliğinin 45. Maddesi gereği alan seçimi 9. Sınıfın sonunda yapılır. Ancak bu seçim 9. Sınıfın başında planlanmalıdır. Çünkü bir öğrencinin belirli bir alanı seçebilmesi için o alanın kaynak derslerinin yıl sonu ağırlıklı ortalamasının belirli bir barajın üstünde olması gerekir.
10 sınıf lise nakil işlemleri ne zaman başlıyor?
Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise …10 sınıfta alan değişikliği yapılır mı?
Alan/dal bulunmaması halinde ise alan değişikliği yapılarak 10. sınıfın birinci dönem sonuna kadar nakil ve geçiş yapılabilecek.11 sınıfta alan değişikliği olur mu?
Milli Eğitim Bakanlığı, liselerin 11. sınıflarından bir üst sınıfa geçen öğrencilere alan değişikliği hakkı tanıdı. Alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadettin Sabaz, Bakan adına bir genelge yayımladı.
11 sinifta bolum degistirilir mi?
Okulun ilk haftası nakil haftasıdır. Okul müdürlerin ile görüşürsen sana daha detaylı bilgi verirler. Belki ilk hafta sadece izin vardır onun dışında değişim yapamazsın. Eğer kast ettiğin okul içerisinde bölüm değişikliği ise yapabilirsin okul idaresi ile görüşmen gerekiyor.
Lise nakil işlemleri 10 Sınıf 2021 ne zaman başlıyor?
Lise nakil işlemleri nasıl yapılır? Yerleştirmeye esas nakil işlemi için; tercih başvuruları 26-30 Temmuz 2021 ve 02-06 Ağustos 2021 tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yapılabilecektir. Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir.10 sınıf nakil işlemleri ne zaman bitecek 2022?
2022 Şubat ayında 31 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında nakil yapabilirsiniz. 5 Şubat 2022 tarihinde nakil başvuru sonuçları açıklanacaktır.Lisede bölüm seçtikten sonra okul değişir mi?
Mesleki eğitim merkezlerinde 9 uncu sınıfın sonuna kadar alan, 10 uncu sınıfın birinci dönemi sonuna kadar aynı alan içinde dal değişikliği yapılabilir. Mesleki eğitim merkezlerine, okul türüne bakılmaksızın her sınıf seviyesinde nakil ve geçiş yapılabilir.
Alan seçtikten sonra sınıflar ayrılıyor mu?