AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Liseler uzaktan egitime gececek mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Liseler uzaktan eğitime geçecek mi?​

2022’DE LİSE VE ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİME Mİ GEÇECEK? Bakan Özer, yüz yüze eğitim konusunda kararlılıklarını dile getirirken, 2022’de liselerin de aynı şekilde eğitime devam edeceği ve uzaktan eğitimin şu an için bir seçenek olmadığı görülüyor.

Lise uzaktan eğitim ne zaman başlayacak?​

LİSELERDE YÜZ YÜZE VE UZAKTAN EĞİTİME İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BELİRLENDİ 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi, 15 Şubat 2021 Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim ile başlayacak, 01 Mart 2021 Pazartesi günü itibariyle de 12. sınıflarda seyreltilmiş sınıf uygulaması ile yüz yüze eğitime geçilecek.

15 kasimda uzaktan eğitim var mı?​

15 kasimda uzaktan eğitim var mı?
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin katılacağı mesleki çalışma programı, 15-19 Kasım’da uzaktan eğitim yoluyla yapılacak.

2022 de uzaktan eğitime geçilecek mi?​

2022 de uzaktan eğitime geçilecek mi?
Milli Eğitim Bakanı Özer, “7 Şubat’ta, 81 ilde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Omicron ve vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz” dedi. Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlamıştı. 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

Uzaktan eğitime ne zaman geçilecek 2021?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12’nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs’ta yüz yüze eğitime geçileceğini açıkladı. Okul öncesi dışındaki tüm eğitim kademelerinde 1 Haziran 2021’e kadar uzaktan eğitime devam edilecek.

2021 uzaktan eğitim ne zaman başlayacak?​

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süredir uzaktan eğitim şeklinde devam eden okullarda yüz yüze eğitim başlıyor. Konu ile ilgili resmi açıklamalar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı. Buna göre; 2021 -2022 eğitim öğretim yılı 6 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

2021 yılı uzaktan eğitim ne zaman başlayacak?​

2021 yılı uzaktan eğitim ne zaman başlayacak?
MEB tarafından yayınlanan 2021-2022 yılı eğitim ve öğretim yılı takvimine göre okullar 6 Eylül 2021 tarihinde açılacak. Corona virüs salgının en olumsuz etkisini gösterdiği alan olan eğitimde öğrenciler uzun süredir derslere evden katılıyor.

Uzaktan eğitim tekrar başlayacak mı?​

Uzaktan eğitim tekrar başlayacak mı?
Bakanlık genelge yayımladı! 2020-2021 eğitim dönemi ilk olarak uzaktan eğitim sistemi ile başlayacak daha sonra yüz yüze eğitime geçilecek. Uzaktan eğitim sürecinde canlı ders anlatımları yapılacak.
2022 uzaktan eğitim ne zaman başlıyor?​
Milli Eğitim Bakanı Özer, “Öğretmenlerimize uzaktan eğitimde, seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağı’nı (ÖBA) kurduk. Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki 2 haftalık tatilde uygulayacağız.
Online eğitime Gecilecek mi?​
Kabine Toplantısı’nda kararlaştırılan yeni koronavirüs önlemlerini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların yıl sonuna kadar online eğitim sistemi ile devam edeceğini aktardı. 4 Ocak’a kadar sürecek olan online eğitim açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı okullarda sınavlar için yeni yol haritasını belirledi.

Liselerin uzaktan eğitime geçip geçmeyeceği konusunda farklı tarihler ve uygulamalar söz konusu. Öncelikle, 2022 yılında Milli Eğitim Bakanı Özer'in açıklamalarına göre, yüz yüze eğitimin devam edeceği ve uzaktan eğitimin şu an için bir seçenek olmadığı belirtilmiş. Bu durum, yüz yüze eğitimin devam edeceği anlamına geliyor.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında olduğu gibi, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında da uzaktan eğitime geçiş süreci yaşandı. Örneğin, 2020 yılında liselerde yüz yüze ve uzaktan eğitime ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş, ikinci döneme uzaktan eğitimle başlanmış ve belirli bir tarihten itibaren 12. sınıflarda seyreltilmiş sınıf uygulaması ile yüz yüze eğitime geçilmiş.

Ayrıca, 2021 yılında da COVID-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitim süreçleri yaşanmış. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamalarına göre, bazı dönemlerde yüz yüze eğitime ara verilmiş ve uzaktan eğitime geçilmiş.

Son olarak, 2022 yılında yapılan açıklamalara göre, yüz yüze eğitimin devam edeceği belirtiliyor. Ancak, salgın durumuna ve alınacak önlemlere bağlı olarak bu durum değerlendirilebilir. Dolayısıyla, liselerin uzaktan eğitime geçip geçmeyeceği kararı, o dönemdeki salgın durumu ve alınacak tedbirler doğrultusunda değerlendirilecektir.

Geri