- Konu Yazar
Liseler arası geçiş nasıl yapılır 2021?
https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir’ye giriş yapılır.- Sol menüden “Kamu Kurumları” seçeneği tıklanır.
- Daha sonra sağ taraftan “Milli Eğitim Bakanlığı” seçeneğine tıklanır.
- Önünüze velisi olduğunuz öğrenciler listelenir.
- Nakil yapmak istediğiniz öğrenci seçilir ve “Veli Nakil Sistemine Bağlan” seçeneğine tıklanır.
Lise arası nakil hangi tarihlerde yapılır?
Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise …Nakiller neye göre sıralanır?
Nakiller neye göre sıralanır?ı) Başvurunun kontenjandan fazla olması durumunda; öğrenciler, tercihleri ve alınabilecekleri sınıf dikkate alınarak dokuzuncu sınıfın sonunda nakil yapmak isteyenler için dokuzuncu sınıf, onuncu sınıfın sonunda nakil yapmak isteyenler için de dokuzuncu ve onuncu sınıf yıl sonu başarı ortalamalarına göre en yüksek …
Nakil hangi aylarda yapılır 2021?
Nakil hangi aylarda yapılır 2021?Yerleştirmeye esas nakil işlemi için; tercih başvuruları 26-30 Temmuz 2021 ve 02-06 Ağustos 2021 tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yapılabilecektir. Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir.
10 sınıfta okul değiştirilebilir mi?
Bakan Yılmaz’ın aktardığı bilgilere göre, liseye geçiş sınavıyla öğrenci alan okullarda boşalan kontenjan doğrultusunda sınav puanına göre, okul türleri arasında da 10. sınıfa kadar ikamet edilen eğitim bölgesine göre nakil işlemi yapılabilecek.Nakiller ne zamana kadar haftalık?
Örgün ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçiş işlemleri, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin “Kontenjan belirleme, başvuru ve değerlendirme” başlıklı 38 inci maddesinin 4 üncü fıkrası (a) bendinde yer alan: “Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul …Okul değiştirme lise ne zaman?
Okul değiştirme lise ne zaman?LGS lise birinci nakil tercih başvuruları 26-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında olacak. Nakil sonuçları 2 Ağustos 2021’de ilan edilecek.