- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Liseden mezuniyet belgesi nasıl alınır?
e-Devlet sistemine girince önünüze çıkan T.C kimlik ve şifrenizi girerek siteye giriş yapın. Arama çubuğuna “lise mezuniyet belgesi sorgulama” yazın ve tıklayın. Önünüze lise mezuniyet belgesi çıkacaktır. Sağ üstte bulunan “Barkodlu Belge Oluştur” seçeneğine tıklayarak belgenizi oluşturabilirsiniz.Lise mezuniyet diploması ne zaman verilir?
12. sınıf öğrencilerinden mezun olanlara, uzaktan eğitim derslerinin sona ereceği 2 Temmuz tarihi esas alınarak, doğrudan veya yıl sonu başarı puanına göre, mezun duruma gelemeyenlere ise sorumlu oldukları derslerden yapılacak sorumluluk sınavlarında başarılı sağlamaları ve sorumluluklarının kaldırılmış olması kaydıyla …Lise diploma almak için ne gerekli?
E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “lise mezuniyet belgesi sorgulama” yazıp lise belgenizi çıktı alarak elde edebilirsiniz. 2008 yılı öncesi mezun olan öğrencilerin e-devlette belgeleri mevcut olmadığından dolayı bu öğrencilerin direk olarak mezun oldukları okula giderek lise diplomalarını almaları …
Lise diplomasının aslı nereden alınır?
Diplomanın fotokopisi ile birlikte mezun olunan okulun öğrenci işlerine gidilebilir. Öğrenci işlerinde bu işlem ücretsiz yapılmaktadır. Detaylı bilgi için mezun olunan okulun web sitesine bakılabilir ya da öğrenci işleri aranabilir. Noterde belli bir ücret karşılığında aslı gibidir belgesi alınabilir.E devletten alınan mezun belgesi geçerli mi?
Ülkemizde birçok vatandaş çeşitli resmi işlemlerini e-Devlet kapısı üzerinden hallediyor. Bu işlemlerden biri de lise mezuniyet belgesi sorgulama veya yükseköğretim mezun belgesi sorgulama işlemi oluyor. Kısacası diploma olarak bilinen mezuniyet belgesi vatandaşlardan çeşitli kurumsal başvurularda istenebiliyor.Diploma en geç ne zaman alınır?
Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır. Diploması hazır olan öğrencilerin okulunun Birim Öğrenci İşlerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Diplomalar şahsın kendisine ya da noter vekâleti ile üçüncü şahıslara verilir.
Diploma para vermeden nasıl alınır? Liselerden mezun olan yüzbinlerce kişi alacakları diploma karşılığında para ödeme gerekliğine tepki gösteriyorlar. Diploma karşılığı ödenecek miktar tamamen okul müdürünün inisiyatifine bırakılırken yapılan pazarlıklar sonucu öğrencilerden ‘en az 50 TL’ isteniyor.
Kayıt esnasında veya sonrasında aşağıda belirtilen programlara kayıt yaptıracak adaylar haricindeki öğrencilerden herhangi bir belge talep edilmeyecektir. Sadece lise mezuniyeti MEB aracılığıyla sorgulanamayan adaylardan kayıtta lise diplomasının aslı ve fotokopisi istenecektir.
Lise diploma parası yasal mı?
Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hiçbir okulda karne veya diploma ücreti adı altında para toplanamayacağını ve yasak olduğunu belirtti. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı cuma günü yapılacak karne töreniyle sona erecek.