- Konu Yazar
Liseden liseye nakil nasıl yapılır?
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.Nakiller puana göre mi?
Lisede bir okula nakil başvurusunda bulunabilmek için başvurulacak okulda boş kontenjan olmalı ve öğrencinin Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP), okulun puanına eşit ya da okulun puanından yüksek olmalı. Bu 2 şartı da öğrencinin taşıması gerekiyor ki nakil başvurusunda bulunulabilinsin.Liseler arası nakilde neye bakılır?
Merkezi sınav puanının naklen gitmek istediği okuldaki aynı sınıf seviyesinde yerleştirme sonucunda oluşan en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması kaydıyla puan üstünlüğüne göre yapılır. Ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara tercihe bağlı olarak yapılır.
10 sınıf nakil işlemleri nasıl yapılır?
https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir’ye giriş yapılır.
- Sol menüden “Kamu Kurumları” seçeneği tıklanır.
- Daha sonra sağ taraftan “Milli Eğitim Bakanlığı” seçeneğine tıklanır.
- Önünüze velisi olduğunuz öğrenciler listelenir.
- Nakil yapmak istediğiniz öğrenci seçilir ve “Veli Nakil Sistemine Bağlan” seçeneğine tıklanır.
Lise nakil işlemleri ne kadar sürer?
a) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Millî eğitim müdürlüklerince öğrenci velisi bilgilendirilerek okul türleri ve bu Yönetmeliğin nakille ilgili hükümleri göz önünde bulundurularak uygun okullara 5 iş günü içerisinde tercih yapılması sağlanır.Nakil puanları düşer mi?
Liseye girdiğiniz yıl hangi taban puanla öğrenci alındıysa o taban puan geçerlidir 380 aldıysanız 383 taban puanlı okula giremezsiniz bu yılki puan sizin durumunuzu değiştirmez puan düşse de yükselse de siz kendi girdiğiniz yılın taban puanıyla nakil tercihi yaparsınız.Lise nakillerde hangi puana bakılır?
Nakil neye göre onaylanır?
Öğrenci nakilleri, aday kayıt sistemine göre yapılır. Başvuranların sayısını, o sınıfa ait kontenjanı aşarsa aşağıda belirtilen esaslardan birinin yer aldığı Bakanlıkça onaylanmış kurum yönetmeliğine göre yapılır. a) Noter huzurunda çekilen kura sonucuna göre öğrencinin kesin kaydı yapılır.
Milli Eğitim Bakanlığı, liselere giriş için yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sisteminde bazı yenilikler yaptı. Lise nakilleri için öğrencilere 3 tercih hakkı! Lise nakilleri için bu yıl öğrencilere 3 nakil tercih hakkı verilecek ve boş kontenjan şartı aranmayacak.
2 dönem nakil olur mu?
Nakil başvuruları ortaoğretim kurumları arasında yapılıyor ve ikinci dönem başından şubat ayının sonuna kadar haftalık gerçekleşiyor. Diğer zamanlarda ise aylık gerçekleşiyor.
Lise nakil işlemleri 10 Sınıf 2021 ne zaman başlıyor?
Lise nakil işlemleri nasıl yapılır? Yerleştirmeye esas nakil işlemi için; tercih başvuruları 26-30 Temmuz 2021 ve 02-06 Ağustos 2021 tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yapılabilecektir. Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir.