Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lisede okula gitmeyince aileye mesaj gider mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lisede okula gitmeyince aileye mesaj gider mi?​

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘8383 Mobil Bilgi Servisi’ kurdu. Sistemle resmi ve özel okullardaki öğrencilerin e-okul sistemine girilen devamsızlık, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne notları, diploma notu, nakil ve okul kaydıyla ilgili veriler, kısa süre içinde mesajla velilere bildirilecek.

Öğrenciler Ebadan mesaj gönderebilir mi?​

Öğrenciler Ebadan mesaj gönderebilir mi?
Duvarım alanından ileti atabiliyorlar. Bu Duvarım alanından öğretmen ve öğrenciler tüm okul ile iletişime geçebilir. Ayrıca öğretmenler EBA’dan öğrencilerine mesaj da gönderebiliyor. Gerektiği durumda canlı sanal sınıf oluşturma özelliği var.

Ebada neden ders başlatılamadı yazıyor?​

ÇÖZÜM: Bu sorunun çözümü için öğrencinin tarayıcıyı kapatıp tekrar açıp EBA’ya giriş yapması gerekiyor. Tekrar EBA’ya girip canlı derse bağlanınca sorun düzelecektir. Öncelikle bu hatayı düzeltmeden önce Windows güncellemelerinizin tam ve son güncellemeler yüklü olduğundan emin olun. Yüklü değilse yükleyin.

EBA da neden canlı ders yok?​

EBA da neden canlı ders yok?
NEDEN: Bu hata canlı derse bağlanmak isteyen öğretmenin bilgilerinin canlı ders sistemine gitmemesinden kaynaklanıyor. ÇÖZÜM: Bu sorunun çözümü için öğretmenin tarayıcıyı kapatıp tekrar açıp EBA’ya giriş yapması gerekiyor. Tekrar Canlı Derse bağlanmaya çalışınca sorun düzelecektir.
Okuldan kaçan öğrenciye ne ceza verilir?​
a) Kınama, b) Okuldan kısa süreli uzaklaştırma, c) Okul değiştirme, ç) Örgün eğitim dışına çıkarma cezalarından biri verilir.

EBA neden şifre yanlış diyor?​

EBA neden şifre yanlış diyor?
İlk olarak tarayıcınızı en güncel sürümü güncelleyin. Sonra kullandığınız uzantıları devre dışı bırakarak, siteye girmeyi deneyin. Olmazsa geçmişi temizleme ya da tarayıcıyı sıfırlamayı deneyin.

EBA canlı ders uygulaması güncelleme nasıl yapılır?​

Güncelleştirme Kurulumu
- Kullanıcı EBA’ya giriş yapar. Dersine “Katıl”/”Başlat” der.
- Güncelleme uyarısı çıkar.
- Tarayıcının uyarısına Sakla/Kaydet denir ve güncel uygulamanın kurulum dosyası iner.
- Kurulum adımları yapılır.
- Kurulum tamamlanınca tekrar canlı derse Katıl/Başlat denilir ve derse bağlanılır.

EBA ya neden giriş yapamıyorum?​

EBA ya neden giriş yapamıyorum?
EBA’ya Giriş Yapılamamasının Sebebi Nedir? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA girişlerine kısıtlama getirildi. Sisteme girişteki oluşan yoğunluk ve siteye giriş sorunları nedeni ile MEB tarafından EBA’ya öğrenci ve veli girişlerine kısıtlama getirildi.

EBA canlı ders uygulaması error veriyor ne yapmalıyım?​

Çözüm Yolu 1: Klavyenizde Ctrl +Alt +Del tuşlarını kullanarak Görev Yöneticisi ekranını açınız ve listede gördüğünüz tüm EBA Canlı Ders Uygulamalarını kaldırın. Ardından bilgisayarınızı yeniden başlatıp tekrar canlı derse bağlanmayı deneyin.

Okul değiştirme cezası hangi durumlarda verilir?​

Okul değiştirme cezası hangi durumlarda verilir?
Öğrenci Disiplin Yönetmeliği
- Görgü kurallarına uymamak,
- Okulda başkalarını rahatsız edecek şekilde yüksek sesle konuşmak,
- Okulu ve çevresini kirletmek,
- Öğretmen veya okul yönetimi tarafından verilen ödevleri veya görevleri yapmamak,
- Kılık-kıyafet yönetmeliğine uymamak,
- Okulda sigara içmek,
TC ile EBA şifresi nasıl alınır?​
EBA Giriş ekranında TC Kimlik Numaranı ve velinden ya da öğretmeninden edindiğin tek kullanımlık şifreyi gir. Güvenlik kodunu gir ve “Gönder” butonuna tıkla. Aktivasyon adımını geçtikten sonra açılan ekranda EBA hesabın için “Yeni Şifreni Belirle” ve “Kaydet”e tıkla.

EBA sistemi öğrenci ve öğretmenler için önemli bir iletişim ve eğitim aracıdır. Mesajlaşma ve canlı ders gibi özellikleri bulunmaktadır. Bu sistemde bazı sorunlarla karşılaşılabilir ve çözüm yolları mevcuttur.

1. **Ebada neden ders başlatılamadı yazıyor?**
Bu durum genellikle öğrencinin tarayıcısının ve EBA girişinin hatalı olmasından kaynaklanabilir. Çözüm olarak, öğrencinin tarayıcıyı kapatıp tekrar açarak EBA'ya giriş yapması gerekmektedir. Ayrıca, Windows güncellemelerinin tam olup olmadığına da dikkat edilmelidir.

2. **EBA da neden canlı ders yok?**
Bu sorun genellikle öğretmenin canlı ders sistemine giriş yapamamasından kaynaklanmaktadır. Çözüm olarak, öğretmenin tarayıcıyı kapatıp tekrar açarak EBA'ya giriş yapması gerekmektedir. Böylece sorun düzelecektir.

3. **EBA neden şifre yanlış diyor?**
EBA sistemi bazen şifre hataları verebilir. Bu durumda yapılması gerekenler arasında tarayıcının güncellenmesi, uzantıların devre dışı bırakılması, geçmişin temizlenmesi veya tarayıcının sıfırlanması bulunmaktadır.

4. **EBA canlı ders uygulaması güncelleme nasıl yapılır?**
EBA canlı ders uygulamasının güncellemesi için öncelikle EBA'ya giriş yapılır ve dersine "Katıl" veya "Başlat" denir. Güncelleme uyarısı çıktığında "Sakla" veya "Kaydet" denilir ve kurulum dosyası iner. Bu dosyanın kurulum adımları tamamlandıktan sonra canlı derse tekrar bağlanılabilir.

5 **EBA ya neden giriş yapamıyorum?**
EBA girişlerinde yaşanan sorunlar genellikle yoğunluk veya MEB tarafından getirilen kısıtlamalardan kaynaklanabilir. Bu durumda sabırla tekrar denemek veya yetkililere başvurmak gerekebilir.

Eğitim sistemi içerisinde karşılaşılan bu tarz sorunlar genellikle teknik detaylardan kaynaklanmakta olup, adımlar doğru şekilde izlendiğinde genellikle sorunlar çözülebilmektedir. EBA ve benzeri platformlar, eğitim sürecini kolaylaştırmak için geliştirilmiş önemli araçlardır.

Geri