- Konu Yazar
Lisede ödev yasak mı?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 21 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatili öncesinde öğretmenleri öğrencilere ödev verilmemesi konusunda uyardı. Bakan Özer, “Tatilde ödev yok” dedi.Ödev yapmak istemeyen 3 sınıf çocuğa nasıl davranılmalı?
Ödevlerini yapmayan çocuğa nasıl davranılmalı?- Çok ödev verilmemeli. Çocuğunuzun öğretmeniyle bu konuda hem fikir olmanız çok önemli.
- Bırakın kendi yapsın ve hataları kalsın. Siz de hata yaparak doğruları öğrendiniz.
- Ödevleri siz yapmayın. Bu en büyük hatalardan biri.
- Eve gelir gelmez ödevlerini yapmaya zorlamayın.
Yazma ödevi nasıl hızlı yapılır?
Yazma ödevi nasıl hızlı yapılır?Bir parça kâğıt veya bir yazı tahtası al ve ödevlerin için bir program yap. Her ödeve ayıracağın sürede cömert ol. Bir ödevi ayırdığın süreden önce bitirmen durumunda kendini başarılı hissedersin ve diğer ödev için daha fazla zamanın olur. Bu, ödevi normalden daha hızlı bitirmeni sağlar.
Türkiyede ödev vermek yasak mı?
Türkiyede ödev vermek yasak mı?Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, milyonlarca öğrenciyi ilgilendirecek bir açıklamada bulundu. Yılmaz, ‘Bundan sonra hiçbir öğretmenimiz, öğrencisine ev ödevi vermeyecektir’ ifadesini kullandı. Yılmaz ayrıca, ‘Tam gün eğitime geçen okullarımızda öğle yemeklerini Bakanlık olarak biz karşılayacağız’ dedi.
Öğrencilere proje ödevi verilecek mi?
Cevap: Uzaktan eğitim sürecinde de öğrencilere proje ve performans ödevleri verilebilecektir. Proje ve performans ödevleri zümre öğretmenleri kararları doğrultusunda elektronik ortamda öğrencilere duyurulup ödevin takibi ve değerlendirmesi yine elektronik ortamda yapılabilecektir.Performans ödevi vermek yasak mı?
Liselerde Performans Ödevi Kaldırıldı Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretimde Liselerde, yeni Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde eklenen performans ödevleri kaldırıldı.Öğrencilere proje ödevi ne zaman verilir?
Öğrencilere proje ödevi ne zaman verilir?Proje Ödevi: 1.dönem veya 2.dönem alınabilir.1.dönem alınan 1.dönemde, 2 . dönem alınan 2.dönemde teslim edilir ve puanı o döneme etki eder. Her Öğrencinin Proje Konusu farklıdır. Gerçekleştirme Süresi yaklaşık 1 dönemdir.