AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lisede kopya ceken ogrenciye ne yapilir?

Editör

Yeni Üye

Lisede kopya çeken öğrenciye ne yapılır?​

Kopya Çekerseniz Ceza Alabilirsiniz Eğer daha önce bir disiplin cezanız varsa, kınama cezasının bir üstü olan “okuldan kısa süreli uzaklaştırma” cezasına da çarptırılabilirsiniz. Bununla birlikte ilgili sınav notunuz da “K” olarak girilir ve 0 puan ile değerlendirilir.

Kopya nereye yazilir?​

Kopya nereye yazilir?
0.1 uçlu kalem bulunur ve sol elin (eğer sağ elinizle yazıyorsanız) bilimum köşesine kopya yazılır. avuç içine, parmaklara yatay şekilde, ve hatta tırnaklara.

En önde kopya nasıl çekilir?​

En önde kopya nasıl çekilir?
unutmayın ki küçücük kağıtlardan küçücük yazılar okuyacaksınız. ışığınızı iyi ayarlayın. oturduğunuz sırayı ilk günden kirletin. üzerine resimler yazılar yazın. aralarda kopya yazabileceğiniz boşluklar bırakmayı unutmayın. yapılmaması gerekenler.

Bir öğrenci neden kopya çeker?​

Ancak yarışma ve rekabete dayalı eğitim, öğretmen tutumları, ezbereye dayalı öğretim, kopyanın yanlış olabileceğini anlayamama, çalışma alışkanlığının kazanılmamış olması, kişilik bozuklukları gibi etkenler kopya çekmeye yol açan başlıca etkenlerdir.

Kopya çeken öğrenciye nasıl davranılmalı?​

Kopya çeken öğrenciye nasıl davranılmalı?
“Sınavda kopya çeken öğrenciye nasıl davranılmalıdır” sorusuna, öğrencilerin yüzde 52.3’ü “Sözlü olarak uyarmalı, kopya çekmeyi önleyecek önlemler almalı”, yüzde 19.4’ü “Kağıda işaret koyup sınava devam etmesine izin vermeli”, yüzde 10’u “görmezlikten gelmeli”, yüzde 10’u “sınavdan çıkarmalı ancak disipline vermemeli”.

Lgs’de kopya çekilir mi?​

Lgs’de kopya çekilir mi?
30. Sınav süresince öğrencilerin, düzgün oturmaları ve çevreye bakmamaları gerekir. Sınav salonunda bulunan gözetmenler bu konuda öğrenciyi uyarabilirler. Uyarılar dikkate alınmadığında kopya işlemi yapılır.
Lgs’de kopya çekilirse ne olur?​
Sınavda kopya çektiği tespit edilen adayın sınavı, Yönetim Kurulu kararıyla iptal edilecek. Bu aday, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle Başkanlık tarafından yapılan hiçbir sınava aday olarak başvuramayacak ve giremeyecek.

Kopya çekmek, öğrenciler için ciddi sonuçlar doğurabilen bir davranıştır. Öncelikle kopya çekmenin etik olmadığını ve öğrencinin kendi öğrenme sürecine zarar verdiğini unutmamak gerekir. Eğitim hayatında kopya çekmek yerine dersleri anlamaya çalışmak ve sınavlara hazırlanmak daha faydalı olacaktır.

Kopya çeken öğrenciye yönelik alınabilecek önlemler ve uygulamalar belirli protokoller dahilinde gerçekleştirilmelidir. Öncelikle öğrenciye durumun ciddiyeti anlatılmalı ve kopya çekmenin sonuçları hakkında bilgilendirme yapılmalıdır. Ayrıca, öğrenciye uygun disiplin cezasının verilmesi gerekebilir. Bu cezalar arasında sözlü uyarı, yazılı uyarı, sınavdan çıkarılma gibi seçenekler bulunmaktadır.

Öğrencilerin kopya çekme eğilimlerini azaltmak için okul yönetimi ve öğretmenlerin eğitimde farklı yöntemler ve stratejiler denemesi önemlidir. Öğrencilere sınav kaygısıyla başa çıkma, ders çalışma teknikleri, etik değerler ve sorumluluk bilinci gibi konularda destek sağlanabilir.

Sonuç olarak, kopya çekmek, öğrencilerin kendi potansiyellerini geliştirmelerini engelleyen bir davranıştır. Bu nedenle, kopya çeken öğrencilere yapıcı şekilde davranılmalı, durumun ciddiyeti anlatılmalı ve uygulanacak cezalar belirlenmelidir. Eğitim sisteminde etik değerlere ve öğrencilerin gelişimine önem verilerek kopya çekme gibi olumsuz davranışlar engellenebilir.

Geri