- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Lisede kalsak ne olur?
– öğrencinin zayıf dersleri üç ve daha azsa öğrenci bir üst sınıfa geçer. fakat zayıf olan bu dersler baraj dersleri ise bu dersleri üst sınıfta sorumluluk sınavı ile vermek zorundadır. bu dersler baraj derslerinin dışındaki dersler ise öğrenci sınıfını direkt olarak geçer ve kaldığı derslerden sorumluluğa girmez.Lisede kaç zayıfla sınıfta kalınır?
LİSEDE KAÇ ZAYIFLA SINIFTA KALINIR? 2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Lisede 1 zayıf olunca ne olur?
Ancak zayıf ders sayısının da bir sınırı var. Lisede sınıf tekrarı için 7 zayıf ders gerekiyor. Mesela 9.sınıfta 3 zayıfla geçen bir öğrenci, 10.sınıfta da 3 zayıfla geçerse önündeki dönemde zayıf derslerini vermeden 1 dersten daha kalırsa sınıf tekrarı yapar.Lisede 1 dönem dersten kalma var mı?
Örneğin, ilk dönem Türk dili ve edebiyatı dersin 43 düştü, ikinci dönem o dersinin ortalamasını 50 yapsan da kalıyorsun. Ağırlıklı yıl sonu ortalamasının 50 ve üzerinde düşmesi gerekmekte. Aynı şey sınıfta kalma ve geçme için de geçerli.
Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde devamsızlık nedeniyle sınıfta kalan öğrencilere, mesleki eğitim merkezlerine geçiş hakkı tanıdı. Liselerde, devamsızlıktan kalan ve derslere devam etme hakkını kaybeden öğrenciler, öğrenim yılı sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş yapabilecek.
Lise 1 Ortalama kaç olursa geçilir?
Tüm derslerden başarılı olan Kaç kırığı olursa olsun yıl sonu ağırlıklı not ortalaması en az 3.00 olan (Dil ve Anlatım dersi -zorunlu ders- hariç) öğrenciler doğrudan sınıf geçerler.
Lisede kaç dersten kalınca belge alınmaz?
Öğrencinin başarı puanı takdir ya da teşekkür belgesi almaya yeterli olsa da devamsızlığı 5 günden fazla olanlar bu belgeyi almaya hak kazanamayacak.9 sinifta kac Zayifla Kalinir 2022?
Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını sebebiyle ortaokullarda sınıfta kalma uygulanmamıştı. 2021-2022 eğitim öğretil yılında 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yılsonu ortalaması 50’nin altında olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.
1 dönem kalma var mı?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğe göre İlkokul 1,2,3 ve 4. sınıflarda sınıfta kalma bulunmuyor.1 donemde kalma var mi?
Buna göre, liselerde devamsızlıkları nedeniyle derslere devam etme hakkını kaybeden öğrencilere, istemeleri halinde kayıtlarını mesleki eğitim merkezi diploma programına aktarabilmelerine imkan sağlandı.