Lisede ilk donem kalma var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Lisede ilk donem kalma var mi?​

2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. Lisede devam zorunluluğu da bulunuyor.

Uyum eğitimi nasıl yapılır?​

Uyum etkinlikleri kapsamında oyun temelli etkinliklere, öğrencilerin okula aidiyet duygusunu artıran faaliyetlere yer verilecek. Öğrencilerin öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak.
Okula sivil gitmek serbest mi?
MEB’İN KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ Yönetmelikle, MEB’e bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esaslar düzenlendi. Yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak.
Lise 1 dönemin ortalaması 50 olmazsa ne olur?
ZAYIF DERS SAYISINA BAKILMAYACAK Liselerde de birinci dönem notlarına göre öğrenciler bir üst sınıfa geçebilecek. Yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçmiş olacaklar. 50 puanın altında kalan, zayıf dersi bulunan öğrenciler sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler.

Uyum haftası kimlere?​

Bu yılki takvimine göre 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için okullar 31 Ağustos’ta başlayacak. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

5 sınıflara uyum eğitimi var mı?​

Beşinci sınıfa başlayan çocuklar için hazırlanmış Okula Uyum Programı’nda okula hazırlık, okula yerleşme ve okulla bütünleşme sü- reçlerini desteklemek üzere tasarlanmış etkinlikler bulunmaktadır.
Okullarda ilk gün ders işlenir mi?
Okulun ilk günü çoğu sınıfta pek ders işlenmez. Ders işlemenin yerine daha çok tanışma, yaz tatilinde neler yapıldığına ilişkin görüşler alınır. Tabi istisnalar da yok değildir. Okulun ilk günü ders işlemeye başlayan sınıflar da olabilir.

Geri