AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lisede ikinci yabanci dil nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Lisede ikinci yabancı dil nedir?​

Bir dilde birbirini takip eden 4 dersi tamamlayan öğrenci, isterse, aynı dilin devamı olan veya farklı dillerdeki dersleri de “Seçmeli Dersler (İkinci Yabancı Dil)” mezuniyet yükümlülüğüne saydırmak üzere fazladan alabilirler. Fazladan alınan dersler, öğrencinin not ortalamasına katılır.

Liselerde kaç yabancı dil var?​

Bakanlar Kurulu Kararı 9 dil belirledi ve Arapça da bunlardan biri.

Hangi liselerde dil bölümü var?​

Hangi liselerde dil bölümü var?
Farklı Yabancı Dillerde Eğitim Veren Liseler
- 1 – Galatasaray Lisesi – İstanbul.
- 2 – İstanbul Lisesi – İstanbul.
- 3 – Robert Kolej.
- 4 – Özel Alman Lisesi – İstanbul.
- 5 –Özel Notre Dame de Sion Fransız Lisesi – İstanbul.
- 6 – Üsküdar Amerikan Lisesi – İstanbul.
- 7 – Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi – İstanbul.

Lisede yabancı dil bölümünde hangi dersler var?​

Dil Bölümü Dersleri Nelerdir?
- İngilizce.
- Dil ve Anlatımı
- Edebiyat.
- Müzik.
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.
- Beden Eğitimi.

Liselerde ikinci yabancı dil zorunlu mu?​

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Avrupa Birliği standartlarına uyum çerçevesinde yaptığı düzenlemeyle, söz konusu liselerin hazırlık sınıflarında, haftada 4-6 saat ikinci yabancı dil dersi okutulmasını zorunlu kıldı. Toplam ders saati sayısında değişme olmayacak.

Yabancı dil 2 ne demek?​

Yabancı dil 2 ne demek?
İkinci dil herhangi bir dil bir kişinin bir birinci veya dışındaki kullandığı ana dilinde . Çağdaş dilbilimciler ve eğitimciler genellikle bir ilk veya ana dili ifade etmek için L1 terimini ve çalışılan ikinci bir dili veya yabancı dili ifade etmek için L2 terimini kullanırlar.
Anadolu liselerinde 2 yabancı dil zorunlu mu?​
Fen, Anadolu ve süper liselerin hazırlık sınıflarında gelecek yıldan itibaren ikinci yabancı dil zorunlu olacak.
İngilizce ne zaman zorunlu ders oldu?​
1997-1998 öğretim yılından itibaren uygulamaya konulan Eğitim Reformuna göre, ilköğretimin birinci basamağı sadece ana dilin öğrenildiği ve öğretildiği bir kademe olmaktan çıkarılmış, söz konusu öğretim yılından itibaren uygulamaya konulan İlköğretim Okulu Haftalık Ders Çizelgesine göre, yabancı dil dersi (İngilizce.

Her lisede dil bölümü var mı?​

Her lisede dil bölümü var mı?
Her lise de dil bölümü yer almayabiliyor ve bazen sadece bu neden ile öğrenciler okul değiştirebiliyorlar. Lise döneminde dil alanının seçilmesinde bazı avantajlar bulunuyor. İşte bu avantajlar: Ders yoğunluğu diğer alanlardaki öğrencilerden daha azdır.

Yabancı Dil okursam ne olurum?​

Yabancı Dil Bölümü Mezunları Ne İş Yapabilir?
- Öğretmenlik.
- Blog Yazarlığı- Editörlük.
- Çevirmen.
- Akademisyen.
- Yönetici Asistanı
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık.
- Mütercim-Tercümanlık.
- Online Ders Eğitmeni.

Lisede dil bölümünde matematik var mı?​

İngilizce dersinin dışında; Almanca, Matematik, Coğrafya, Tarih, Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Rehberlik, Müzik, Beden eğitimi, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri gibi her bölümde okutulan ortak derslerde bulunur.

Dil okuyanlar hangi bölümleri tercih edebilir?​

Dil okuyanlar hangi bölümleri tercih edebilir?
Dil alanı öğrencilerinin 2018 yılında tercih edebileceği bölümleri sizin için listeledik.
- İngilizce Öğretmenliği.
- Mütercim-Tercümanlık.
- Arapça Öğretmenliği.
- İngiliz Dili ve Edebiyatı
- Turizm Rehberliği.
- Fransız Dili ve Edebiyatı
- Alman Dili ve Edebiyatı
- Rus Dili ve Edebiyatı
 
Merhaba! Liselerde ikinci yabancı dil, öğrencilerin tercihlerine ve okulun programına bağlı olarak değişebilmektedir. Bir dilde ardışık olarak 4 dersi tamamlayan öğrenciler, aynı dilin devamı veya farklı dillerdeki dersleri seçmeli dersler (ikinci yabancı dil) olarak alabilirler. Bu fazladan alınan dersler, öğrencinin not ortalamasına katkıda bulunmaktadır.

Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen 9 dil arasında Arapça da bulunmaktadır. Bazı liseler ise özel olarak farklı yabancı dillerde eğitim vermekte ve dil bölümü bulundurmaktadır. Örnek olarak Galatasaray Lisesi, İstanbul Lisesi, Robert Kolej, Özel Alman Lisesi, Özel Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi gibi liselerde dil bölümleri bulunmaktadır.

Lise yabancı dil bölümlerinde genellikle İngilizce, dil ve anlatım, edebiyat, müzik, din kültürü ve ahlak bilgisi, beden eğitimi gibi dersler bulunmaktadır. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın düzenlemesi doğrultusunda, belirli liselerin hazırlık sınıflarında haftada 4-6 saat ikinci yabancı dil dersi okutulması zorunlu hale gelmiştir.

Dil bölümünden mezun olan öğrenciler çeşitli kariyer seçeneklerine sahiptirler. Öğretmenlik, blog yazarlığı, çevirmenlik, akademisyenlik, yönetici asistanlığı, halkla ilişkiler ve reklamcılık, mütercim-tercümanlık gibi alanlarda çalışma imkanları bulunmaktadır.

Dil bölümünde matematik dışında Almanca, coğrafya, tarih, Türk edebiyatı, dil ve anlatım, rehberlik, felsefe gibi dersler de okutulmaktadır. Dil alanı öğrencileri ise İngilizce öğretmenliği, mütercim-tercümanlık, Arapça öğretmenliği, İngiliz dili ve edebiyatı, turizm rehberliği, Fransız dili ve edebiyatı, Alman dili ve edebiyatı, Rus dili ve edebiyatı gibi bölümleri tercih edebilmektedirler. Umarım bu bilgiler işinize yarar! Eğer başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst