AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lisede alan secimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Editör

Yeni Üye

Lisede alan seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz?​

Lisede alan seçimi ve dikkat edilmesi gereken 5 madde.

Lise alan seçimi kaçıncı sınıf?​

Lise alan seçimi kaçıncı sınıf?
Lise alan ve dal seçimleri, değişen yönetmelikle birlikte 10. sınıfta değil, 9. sınıfın başında gerçekleştirilmeye başlandı. 18-23 Eylül tarihleri arasında tamamlanan lise alan ve dal seçim sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26 Eylül 2021 tarihinde e-okul üzerinden açıklandı.

Alan seçimi hangi sınıfta 2022?​

Alan seçimi hangi sınıfta 2022?
Yeni yönetmeliğe göre lisedeki alan seçimi 10. sınıf yerine 9. sınıfta yapılmaya başlandı. Lise 9. sınıf öğrencileri alan seçimlerini Eylül’ün 18-23 tarihleri arasında tamamlandı.

9 sınıf alan seçimi nasıl yapılır?​

Tercih işlemleri veli tarafından bireysel olarak e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Ancak internetten başvuru yapamayan veliler için EK-1 form doldurulup imzalı olarak okul idaresine verilmesi durumunda veli adına okul idaresince de bireysel başvuru ekranından başvuru yapılabilecektir.

Lise bölüm seçimi ne zaman 2022?​

Lise bölüm seçimi ne zaman 2022?
Liselerdeki yönetmeliğin değişmesinin ardından alan seçimleri artık 10. sınıfta değil 9. sınıfta yapılmaya başlandı. Bu yılda lise öğrencileri alan seçimlerini 18-23 Eylül tarihleri arasında tamamlandı.

Lisede bölüm seçtikten sonra sınıf değişiyor mu?​

Lisede bölüm seçtikten sonra sınıf değişiyor mu?
10’a geçerken değişmiyor. 11’de alan tercihi yaptığın için zorunlu olarak değişiyor.
10 sınıfta sınıf değişir mi?​
Okuldan okula değişir. Okulun sınıfları başarıya göre ayırmayı tercih edebilir. Ama normalde alan değişene kadar aynı sınıfla devam edersin.

Sayısal Sözel kaçıncı sınıfta seçilir 2022?​

Sayısal Sözel kaçıncı sınıfta seçilir 2022?
Milli Eğitim Bakanlığı yeni düzenlemesi ile beraber alan tercihleri artık 9. sınıfta gerçekleştiriliyor. Eski dönemlerde ise 10. sınıfta yapılan alan tercihleri, artık 9. sınıf bitmesi ile beraber aylarında gerçekleşmektedir.

Liseye başlarken alan seçimi oldukça önemlidir çünkü bu seçim ilerleyen eğitim ve kariyer yolculuğunuzu etkileyebilir. İşte lisede alan seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken 5 madde:

1. **İlgi ve Yeteneklerinizi Göz Önünde Bulundurun:** Alan seçimi yaparken öncelikle hangi konularda ilgili olduğunuzu ve hangi alanlarda yetenekli olduğunuzu değerlendirmelisiniz. Bu şekilde seçeceğiniz alanda daha başarılı olabilirsiniz.

2. **Kariyer Hedeflerinizi Belirleyin:** Gelecekte hangi alanda çalışmak istediğinizi ve hangi kariyer hedeflerine sahip olduğunuzu belirlemek, alan seçiminde doğru yönlendirme yapmanıza yardımcı olacaktır.

3. **Meslek ve Üniversite Tercihlerini Araştırın:** Seçeceğiniz alanın hangi meslek kapılarını açtığını ve hangi üniversitelerin o alanla ilgili iyi eğitim verdiğini araştırarak daha bilinçli bir tercih yapabilirsiniz.

4. **Akademik Performansınızı Gözden Geçirin:** Seçmek istediğiniz alanda başarılı olmak için hangi derslerde daha iyi olduğunuzu ve hangi konularda zorlandığınızı analiz etmek önemlidir. Böylece zayıf olduğunuz konuları güçlendirebilirsiniz.

5. **Danışmanlık Alın:** Alan seçimi konusunda kararsızsanız, rehberlik öğretmenlerinden, aile bireylerinden ya da alanında uzman kişilerden destek alarak daha doğru bir tercih yapabilirsiniz.

Lise alan seçimi genellikle 9. sınıfta yapılmaktadır. Özellikle 2022 itibariyle yeni yönetmelik gereği, öğrenciler 9. sınıfta alan seçimlerini gerçekleştirmektedirler. Bu durumda, öğrencilerin 9. sınıfın başında tercihlerini yapmaları önemlidir.

Soruda belirtildiği gibi, lisede bölüm seçimi artık 9. sınıfta yapılıyor. Yeni düzenlemeye göre, 9. sınıf öğrencileri Eylül ayının 18-23 tarihleri arasında alan seçimlerini tamamlamaktadır. Bu da öğrencilere daha erken bir dönemde tercih yapma fırsatı sunmaktadır.

Lisede bölüm seçtikten sonra sınıf değişikliği genellikle 11. sınıfta gerçekleşmektedir. Örneğin, 9. sınıfta alan seçimi yapılır ve 10. sınıfta bu alanda eğitim görülür. Ancak, 11. sınıfa geçildiğinde alan değişimi ya da tercihler sonucunda sınıf değişikliği olabilir. Bu durumlar genellikle okulların kendi politikalarına ve öğrenci taleplerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Son olarak, alan tercihlerinin genellikle 9. sınıfta yapıldığını ve bu tercihlerin öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda belirlendiğini belirtmek önemlidir. Müfredat değişikliklerine dikkat ederek, öğrencilerin lise eğitimlerini daha bilinçli ve doğru bir şekilde planlamaları sağlanabilir.

Geri