AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lisede alan secimi ne demek?

Editör

Yeni Üye

Lisede alan seçimi ne demek?​

Seçim sürecinde öğrenciler Sayısal (Fen-Matematik), Eşit Ağırlık (Türkçe-Matematik), Sözel ve Dil alanlarına geçebilir. Alan seçimi bir noktada meslek seçiminin de temelini oluşturmaktadır. Öğrenciler yaptıkları seçimle ileride girecekleri üniversite sınavında sorumlu olacakları ağırlıklı konuları da belirlemektedir.

Lise bölüm ne zaman seçilir?​

Milli Eğitim Bakanlığı yeni düzenlemesi ile beraber alan tercihleri artık 9. sınıfta gerçekleştiriliyor. Eski dönemlerde ise 10. sınıfta yapılan alan tercihleri, artık 9. sınıf bitmesi ile beraber aylarında gerçekleşmektedir.
Alan seçimi ne zaman 2021?​
Lise 9. sınıf öğrencileri, alan seçimlerini 18-23 Eylül tarihleri arasında tamamlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, alana yerleştirme sonuçları 26 Eylül 2021 tarihinde e-Okul sistemi üzerinden açıklandı.

Okul alan bölüm ne demek?​

Okul alan bölüm ne demek?
Alan: Ortaöğretim kurumlarında ortak özelliklere sahip birden fazla meslek dalını içeren; bilgi, beceri, tutum, davranış ve istihdam imkanı sağlayan programların her biri demektir.

Lisede alan seçimi kaçıncı sınıfta 2022?​

Lisede alan seçimi kaçıncı sınıfta 2022?
Yeni yönetmeliğe göre lisedeki alan seçimi 10. sınıf yerine 9. sınıfta yapılmaya başlandı. Lise 9. sınıf öğrencileri alan seçimlerini Eylül’ün 18-23 tarihleri arasında tamamlandı.

Lisede ne zaman alan seçilir 2022?​

İşte E-okul alan seçimi sonuçları sorgulama ekranı… Liselerdeki yönetmeliğin değişmesinin ardından alan seçimleri artık 10. sınıfta değil 9. sınıfta yapılmaya başlandı.

Alan seçimi ne zaman 2021 2022?​

DAL SEÇİMİ NASIL YAPILACAK? 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimiz 7-18 Haziran 2021 tarihleri arasında alanlarına ait istedikleri dalları tercih edeceklerdir.
Lisede alan ve dal nedir?​
Dal: Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarında uygulanan bir alan altında belirli konularda uzmanlaşmaya yönelik bilgi, beceri, tutum, davranış gerektiren ve istihdam imkanı sağlayan işkollarından her biri demektir.

Lisede alan seçimi, öğrencilerin okulda hangi alanda yoğunlaşacaklarını ve ileride üniversite sınavında sorumlu olacakları konuları belirlemek için yaptıkları tercihtir. Bu seçim aynı zamanda öğrencilerin gelecekte hangi mesleği yapacaklarına da bir yol gösterici olabilir.

Milli Eğitim Bakanlığının yeni düzenlemesi gereği, lise öğrencileri artık 9. sınıfta alan tercihlerini yapmaktadır. Eskiden 10. sınıfta yapılan alan tercihleri, şimdi 9. sınıf bitiminde gerçekleştirilmektedir. 2021 yılında lise 9. sınıf öğrencileri alan seçimlerini 18-23 Eylül tarihleri arasında yapmış ve tercih sonuçları 26 Eylül 2021 tarihinde e-Okul sistemi üzerinden açıklanmıştır.

Liselere yerleştirmeler artık 9. sınıfta yapıldığı için 2022 yılında da lisede alan seçimi 9. sınıfta gerçekleşecektir. Yani öğrenciler, 9. sınıfın Eylül ayında alan tercihlerini yapacaklardır.

Alan seçimi, öğrencilere meslek seçimleri konusunda rehberlik ederken, dal seçimi ise öğrencilerin belirli konularda uzmanlaşmalarını ve istihdam imkanı sağlayan işkollarında bilgi ve beceri edinmelerine yardımcı olur. Bu seçimlerin kişisel hedefler, ilgi alanları ve kariyer planları doğrultusunda yapılması önemlidir.

Geri